Sunday, October 30, 2011

Susah

Ermm baru tau susah senang nk arrange bnda2 mcm ni. Especially bila melibatkan ramai pihak. Ni belum kira nanti kalau ada pihak yg x patut masuk campur pun ikut same menyusutkan suasana...hehehe...that's why byk bnda da kena bincang dari sekarang. So dah ade keputusan kan senang. At least the parents dah tahu keinginan i macam mane...huhuhu...

Budget is another issue. Heh. Even i thought i dah prepare long time, u know with the savings, everything tapiiiii the idea of forking out your own hard earned money adalah sedih sekali hokeyy..sob2..just that im lucky ada parents yg sangat memahami. Tadi pegi Gulatis pun i ingat macam nak bayar sendiri duit baju tapi umi kate xpelah (masuk duit dlm purse balik haha) even i tahu umi pun macam pikir the price untuk baju tu macam quite expensive pasal umi tanye knape beli baju mahal macam nak beli baju nikah dah..hihi..tapi tahu2 la anak pmpuan dia nii..i bg alasan bijak boleh dipakai pd mjlis2 lain, kononnya lah...walaubagaimanapun sy sgt suke itu kain. Send mms kat mr z tanye lawa x my choice and his too coz i beli baju untuk dia skali..his answer? Ape2 yg nmpk lawa pd i serupa la ngn dia jgk..mmg x memberangsangkn lngsung..jap lg beli kain 7 ton warna pelangi suruh pakai hah bru tahu.

So 1 bnda settle. Kerana kite msh ada byk masa maka simpan baju tersebut dlm almari dulu n jgn hantar dkt tailor lg. Reason i? Pasal nk kuruskan badan..(ok sila gelak skrg) xpe yang penting niat tu dah ada..hihi..pelaksanaannya tunggu dan lihat je lah.

I hope boleh update blog ni on regular basis, tapi tulah yg susahnya keje sendiri asyik pkir psl keje jer..kdg2 mlm2 sblm tido pun pikir lg psl company, everything..ok tipu kebanyakan mlm pikir psl mr z jer..hahaha..yelah2...Tapi betul, keje tgh byk skrg, in fact for the past few weeks i mcm xde cuti jer..sabtu keje, ahad bwk keje balik umah..almost everyday masuk office 7 am..haa stress tu tidak lah cuma penat badan n otak jer..

Ok la, enough membebel..till then peeps..

2 comments:

Nanak said...

diet? ko gemuk ke babe? hah, baru tau skng mcmana peningkan? hihi...

Ms. Omey said...

bkn la gemuk..cume terasa nk slim skinny..hihi..berangan..