Tuesday, August 9, 2011

Tulisan jejari sy yg tak runcing langsung

Just spent hours reading jejari runcing's blog. Dulu2 mase awal2 kecoh dia gf KFCM ade baca gak. X follow pun tp pas kecoh blik skrg so baca blik lah. Sedih mmg sedih. Pedih mmg pedih. I've been in the same shoes like her. Cuma exbf bkn lh somebody famous ke football player ke. Org biase2 jer. Tp experience tu lbh kurng same la. Wpun kitorng xde la bertunang ke hape, tp klu cmtu pun i dah frust giler, apetah lagu dia kan? Few months before they get married some more. Hurmm...

Tapi tu lah, hidup kadangkala adalah sesuatu yg sukar kita jangka. Ada masa mungkin kita fikir semua ok, kita fikir org yg kita syg, yg hari2 ckp syg kat kita xkan berubah. Tup2 bila dia berubah jugakkk, sape tak rase terduduk? And to be betrayed, to be cheated like that, i know how hard it is. Untuk terima kenyataan org yg paling kita syg selama ni, tiba2 satu hari ckp dia dh x syg lg. Hurmm..I guess no right words boleh menenangkn hati elia tu skrg. She needs to be strong. And she have to do it all by herself. Org mmg boleh bg kata2 smgt, but doing it will never be as easy as saying it.

One more, if one day laki tu menyesal, kalau x perlu jgnlah terima balik. Hahah. Mcm jahat kan? Mmg lah org kata some people deserve a second chance, but tell me, why should u give the chance to someone yg pernah melukakan hati u sedalam2nya, yg x pernah peduli waktu u merayu, waktu u bersedih, waktu u sendiri dia berseronok dgn prmpuan lain? Come on lah! He just didnt worth u. Ada byk lagi di luar sana. Tunggu dan sabarlah.

To that other woman @ orang ketiga. I couldnt imagine being in your place. Apa lah perasaan tu agaknya. Ops lupa, takde perasaan kot. Takpelah Allah maha adil. Percaya itu saja sudah cukup. Hari ni kita buatlah org. Kita gembiralah menjadi punca kepada penderitaan org lain. Esok2 kena kat diri sendiri baru tahu!

So tu jelah nk ckp. Selebihnya kena muhasabah diri msg2 jugak. Bersabarlah atas ujian yg Allah bagi. Itu cuma untuk menjadikan diri kita lbh kuat dan lbh menghargai kehidupan. Kdg2 bila diuji, baru kita sedar, tak semua yg kita nak dlm dunia ni kita akan dpt walau bagaimana yakin pun kita. Kuasa Allah melebihi makhluknya, melebihi segalanya. Sekelip mata Dia boleh tarik dan sekelip mata Dia boleh bagi.

Kita doa yg baik2 saje untuk semua jom :)

3 comments:

Linda Yusoff said...

i pon tak penah baca blog elya.sbb tak pnh pun minat apex tu. up till i know dia di curangi. demmm.. tak boleh blah kot.


now pity her. sian sgt. mesti sedih kan? laki yg dia syg rupanya menduakan dia and sanggup tinggalkan dia tanpa beri alasan yg kukuh atas perpisahan yg terjadi. plus, tuhan tunjuk kecurangan tu dgn cara lain. alahiiii apex...

ederq said...

omey, tula kan kesian dia. memang sakit. aku pun pernah kena masa kapel. da la mamat tu muka macam KFCM tu hahah! ke mmg muka macam tu memang dasarrr. hahaha.
tapi tak apalah putus tunang or clash masa kapel. kalau dah kawin? susah kot. huhu.

Ichi said...

sukanya saya bace entri awk yang ni. sy pun sependapat dengan awak. elia memang kene kuat. mungkin jugak saya pun sama mcm awak. pernah melalui 1 kisah silam. tapi elia la yang paling teruk. betul, walau ape pun kene percaya yang semua terjadi ni ada hikmahnya..oke,tu je. bye. :D