Tuesday, August 9, 2011

Tulisan jejari sy yg tak runcing langsung

Just spent hours reading jejari runcing's blog. Dulu2 mase awal2 kecoh dia gf KFCM ade baca gak. X follow pun tp pas kecoh blik skrg so baca blik lah. Sedih mmg sedih. Pedih mmg pedih. I've been in the same shoes like her. Cuma exbf bkn lh somebody famous ke football player ke. Org biase2 jer. Tp experience tu lbh kurng same la. Wpun kitorng xde la bertunang ke hape, tp klu cmtu pun i dah frust giler, apetah lagu dia kan? Few months before they get married some more. Hurmm...

Tapi tu lah, hidup kadangkala adalah sesuatu yg sukar kita jangka. Ada masa mungkin kita fikir semua ok, kita fikir org yg kita syg, yg hari2 ckp syg kat kita xkan berubah. Tup2 bila dia berubah jugakkk, sape tak rase terduduk? And to be betrayed, to be cheated like that, i know how hard it is. Untuk terima kenyataan org yg paling kita syg selama ni, tiba2 satu hari ckp dia dh x syg lg. Hurmm..I guess no right words boleh menenangkn hati elia tu skrg. She needs to be strong. And she have to do it all by herself. Org mmg boleh bg kata2 smgt, but doing it will never be as easy as saying it.

One more, if one day laki tu menyesal, kalau x perlu jgnlah terima balik. Hahah. Mcm jahat kan? Mmg lah org kata some people deserve a second chance, but tell me, why should u give the chance to someone yg pernah melukakan hati u sedalam2nya, yg x pernah peduli waktu u merayu, waktu u bersedih, waktu u sendiri dia berseronok dgn prmpuan lain? Come on lah! He just didnt worth u. Ada byk lagi di luar sana. Tunggu dan sabarlah.

To that other woman @ orang ketiga. I couldnt imagine being in your place. Apa lah perasaan tu agaknya. Ops lupa, takde perasaan kot. Takpelah Allah maha adil. Percaya itu saja sudah cukup. Hari ni kita buatlah org. Kita gembiralah menjadi punca kepada penderitaan org lain. Esok2 kena kat diri sendiri baru tahu!

So tu jelah nk ckp. Selebihnya kena muhasabah diri msg2 jugak. Bersabarlah atas ujian yg Allah bagi. Itu cuma untuk menjadikan diri kita lbh kuat dan lbh menghargai kehidupan. Kdg2 bila diuji, baru kita sedar, tak semua yg kita nak dlm dunia ni kita akan dpt walau bagaimana yakin pun kita. Kuasa Allah melebihi makhluknya, melebihi segalanya. Sekelip mata Dia boleh tarik dan sekelip mata Dia boleh bagi.

Kita doa yg baik2 saje untuk semua jom :)

Sunday, August 7, 2011

=)

Masuk hari ke7 puase dah. Tapi cuma dpt puasa 1st day hari tu je sambut Ramadhan. Hari ke2 dan seterusnya cuti. Terawikh masih belum dpt buat lg. Mengaji Quran pun belum mula (camne nk khatam???) dah beriya download Quran dlm ipad so senang baca. Rasa2 kalau sampai hujung Ramadhan bernasib baik x period maybe boleh sempat khatam. Boleh kejar lg ni. Semoga dipermudahkan.

Kerja agak tidak busy skrg. Boleh buat2 busy je. Ada sedikit kerisauan melihatkan sales this year, tapi xpe lah teruskan usaha. Masih ada masa lagi nk reach target. Eh ni bkn MLM yer. Hihiii.

Kehidupan harian berjalan seperti biasa. Umi dan abi pun dah pulang dr mengerjakan Umrah jumaat hari tu. Alhamdulillah semua selamat dan sihat. Berharap sgt semoga apa yang dirancang berjalan lancar. Kena doa banyak2 ambil berkat bulan Ramadhan ni. Banyak perkara dlm pikiran. Risau sebenarnya. Masih perlu berbincang dan berbincang lagi. InsyaAllah, paling penting apa niat kita sebenarnya. Kalau niat jujur dan tulus, insyaAllah akan diberkati dan dipermudahkan, x gitu?

Thursday, August 4, 2011

Jumaat pertama di bulan Ramadhan

Hari yang penuh keberkatan.
Jumaat, penghulu segala hari.
Bulan Ramadhan pulak tu.

Kena banyak2 kan berdoa.
Especially bulan puasa ni.
Semoga segala apa yang diinginkan tercapai.
Semoga segala apa yang dirancang berjalan lancar.
Harapnya tidak adalah halangan atau rintangan terlalu besar.

Amin.

=)))))