Tuesday, July 26, 2011

Judging people


How would u feel when somebody said something that really hurts you.

It's ok to give people advice.

But to judge that person, is completely different thing.

Contoh kalau orang cakap kat you "eh kenape ko buat macam tu, ko x syg mak bapak ko ke"

Sentap kot.

Tambah sentap bila parents pun takde tengah buat Umrah sekarang..huhuu..

But my point is, who are you to judge people sampai macam tu sekali.

Up to that extent you want to make such assumption.

Nak kata kurang ajar pun ye jugak.

Kind or rude. Really.

Setakat mengutuk,  mengumpat tu perkara yang orang biase buat.

But when it comes to family matters i mmg a bit sensitive.

Especially kalau yang cakap pun orang luar.

Lain lah kalau let say my auntie ke nak nasihat.

Cuba kalau i pulak nak judge ape dia rasa?

Sometimes, certain opinion you should just keep it to yourself, you know?



2 comments:

mrs.spicy said...

ye betul! contohnye kalau dalam entry orang tu kita tak setuju. senyap jelah tayah komen.

Ms. Omey said...

dlm dunia blogging lg lah. org luar yg x kenal pun boleh judge mcm2 based on the entry written je *sigh*