Saturday, June 25, 2011

Keje

Arghhhhhh
Tension kena keje hari Ahad!!!
How nice will it be if im at home now.
Baring2 lepak2 sambil psg DVD makan pringles online dgn ipad.
Dah la keje luar panas lg niii.
Aaaaaaaaaaaaa...
Ok fine sila jgn merungut byk2 tapiiii last week pun keje jugak hari Ahad kena pg Penang.
Ermmmmmmmmm..

This weekend i home alone dgn bibik.
The whole family at kampung.

Tapi x bosan sgt pasal ada ipad2.
Seriously, i really2 in love with it!!
Bgn pg2 bukak ipad.
If to rate the percentage usage of this thing, i wud say 50% for surfing, 40% for entertainment such as games and balance 10% for work.
Tp mmg best ah. Boleh online on the go especially since i slalu keje luar.
And time boring2 boleh main game.
Applications adalah sangat banyak.
Kalaulah dr dulu dah ade lg best.
Jalan2 pegi oversea flight delayke transit kat airport lame2 pun xpe..haha..
Xpe lh dah byk trip dah pun terlepas.

Tapi name je ada ipad.
Update blog still malas jugak.
Part tu xdpt lh nk tlg...hihiii

Okkkk..nk smbung kejeeee...byeee

Sunday, June 12, 2011

penantian adalah satu penyiksaan


Ok i have a confession to make. I tengah menunggu ipad 2 yang di order online kat web apple store. Order has been made on 30th May after i balik Kemboja hari tuh. Actually kalau order online barang apple yang lain macam ipod or mac book ke yang ade stok tu 3-4 days dah boleh sampai. But ipad 2, sampai sekarang pun demand still over supply so they estimated 2 weeks for the item untuk keluar dari stor. Tu baru nk shipping then another week to reach the customer. Seksa dok nunggu? Tapiiii kalau nak beli kat Malaysia pun nak kena beratur dari midnite before kedai bukak baru boleh dapat. Tu kalau nak beli kat apple store mcm machines tu lah kalau nak carik kat low yatt tak sure plak i. And bukan everyday ade tau. Kena update dgn kedai, biasa every weekend baru sampai stok. Plus i kat JB bukan kat KL tu. JB lg lah susah orang Singapore pun nak beli sini coz apple price here is cheaper than there. Dah selamat dah beli online pun. Cuma nak tungguuuu jer. Earliest by tomorrow kot baru sampai. Hopefully takde delay sangat lah. 


p/s: I got back my camera that i left in the Royal Brunei plane! yayyy!! Boleh upload gmbr vacation pasni ;)



Sunday, June 5, 2011

Random



  • Will be away for almost a week. Eh bukan pegi becuti ye. Out station ke pantai timur. Keje beb. Cari makan nak teruskan kehidupan. haha. 1st trip to east coast this year. Tu pun tangguh dari awal tahun hari tu. Haihh. And next week probably ada trip to North. Penang! Yay! 
  • I got a present! Dari sape lagi kalau bukan the best parents in the world y'alllll. Dah order thru online and should be delivered by next week. Really2 cant wait!! Benda apekah?? Nanti2 lah reveal ye..it's white in colour..opss..my **** cepatlahh sampaii.
  • Went to Ariani yesterday. Tengah sale la konon so saje pegi. Tak penah beli tau tudung Ariani before. And i was quite surprise with the price. It's not that cheap you know. Maybe ade lah some yang murah2 jugak tapi yg i browse and berkenan semua 100++, 200++ & 300++ (salahkan taste sendri patutnye). I was like, helloo mark up price ke hape tudung sampai harga camtu. Tapi beli jugak (sambil pejam mata). Guess that once in a while, there's nothing wrong to splurge ur money and buy something for urself right? Masalahnya, once in a while ke ko nii??
  • Totally, totally broke. With those trip to Australia and Cambodia in the same month. And mum boleh ajak ke Jakarta lagi this July (omigod, how i'd love to!). Tapi xpe lah, at least dpt gain some experience. And it's priceless. And rezeki tu masih ada sebenarnya. Err...hello ASB, i promise i'll double up the saving amount next month ok, next month! I feel guilty kalau x dpt save up to the amount yg i dah allocate kan every month. And i never fork out my money there. Mane lah tahu simpan tiba2 1 day the amount reach 1 million ke..haha berangan.
  • I still x amik lg my camera that i left in Royal Brunei plane *sigh*. Nak pegi Singapore amik pun malas. Nasib baik kot x tertinggal kat Melbourne.
  • Lately, saya sangat2 gembira dan berada dalam keadaan riang. haha. Gedikss. Syukur, Alhamdulillah. My happiness counts too, no? I'm not fully recovered from the 'trauma'. It's still hurts. But in a way, i just feel very grateful for the life i have now. 

Wednesday, June 1, 2011

Wordless Wednesday




Sydney Opera House
May 2011