Sunday, July 4, 2010

one hell of a week

I'm not really in the mood to blog actually. Tapi takpelah, maybe kalau menulis sambil meluahkan boleh menenangkan sikit perasaan ni kan. Last week adalah seperti 1 hell of a week. I naik KL on Tuesday morning. Initial plan adalah nak naik terus ke Sabak Bernam coz ada keje sikit kat sana. Pastu boleh tak tiba2 kat PJ kereta break down? It was like, tiba2 je enjin mati kat traffic light. Nasib baik i sempat belok masuk lorong tepi so that tak ganggu traffic. Try start enjin tak boleh tak berani nak cuba banyak kali. Before that i realized tiba2 lampu minyak hitam kat dashboard menyala. I was like, hello kereta ni bru servis last month. Takkan minyak itam abis kot? So bila kereta dah tak boleh start i check minyak hitam and guess what? Memang kering langsung. Masa tu memang pikir leaking ke? How could minyak itam tiba2 abis camtu jek? So kereta tu kena tow to the nearest service centre. Luckily the company pun ada one reserve car kat KL so i just switch car and teruskan kerja i sementara kereta kena tinggal check. The next day, the service advisor called me and he explained ada crack kat oil pan bawah enjin tu. Possibly ada terlanggar something like bendul or divider jalan ke.  It caused minyak itam kering abis and enjin jem terus. Holding my breath, i asked him what is the estimation cost to repair? And he said the cost will roughly be around..........................15k!!! Bloody hell! RM15,000.00 okehh. This was the car that i planned to sell so that i can get myself a new car!!!! arghhhh!! I had further discussion with the service advisor. He said the chance of insurance claim will be 50-50. Pasal accident ni melibatkan bahagian bawah enjin bukan remuk ke ape. The next alternative, repair pakai duit sendiri ler. And even the thought of it is sooo unbearable. What a BIG hole in my bank account it gonna caused. Arghhhhh. Serius i tension masa tu. Dah lah sekarang dengan tengah macam2 masalah. And now this?  So thats it. Now im gonna be car-less for about 2 months. Esok nak out-station ke Seremban and the next week akan 'berkampung' di Terengganu for about a week. Banyakkkk benda nak buat. I feel drained already.

P/s: To some people out there, if you dont have something nice to say, then i suggest why dont you just keep your mouth shut!!

3 comments:

fabulous.farah said...

mahal nya 15K..kalo i jadi u pon memang tension habis. dugaan2

Nanak said...

kesiannya....klu aku tpt ko,matilah aku haram apa2 pasal keta pun tatau..huhu...takpe,hjg bln enjoy di sabah k..hehee..

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

linda pnh breakdown kat depan maybank bangsar tu omey..siyes..macam haramm je rs..
salah sendiri sbb tak cek air..
overheat..padan muka haku..