Wednesday, July 28, 2010

Another vacation cancelled *sigh*

Sepatutnya malam ni mesti dah excited pack2 barang nak pegi Sabah esok pagi. Tapiiiiiiiiiiiiiiiii...pack barang jugak cuma bukan nak pegi Sabah la. Nak pegi out-station ke Perak untuk 2 hari. Uhhhh!!! Tapi tulah kan takde rezeki nak pegi. Till last week actually i'm quite confident yang i dapat pegi. Confirm rasa macam free. Dalam hati berdoa jugaklah mintak2 takde halangan. Tiba2 dalam minggu ni bertubi2 keja datang. And i kena ada di Perak esok petang. On short notice pun. Tapi nak wat camna. Luckily ni ticket yang beli masa promo air asia free. So it just cost me around 100 for 3 person. Tapi pasal i cancel yang lain pun tak pegi lah kan. 

Another thing, kalau ada, kalau ada la ok, ada yang notice, i memang jarang update blog kebelakangan ni. Ermm..banyak benda yang i nak tulis kat blog kesayangan ni..cewahh..nak diluahkan..cuma bila pikir2 balik, rasanya biarlah orang tak tahu kot. hikhik. Annoying kan. Macam nak cerita tapi tak nak cerita. Tapi saya sangattttt happy sekarang. Ada suatu ketika sebelum2 ini yang i rasa sangat down. Sangat kosong. Moments yang i rasa sungguh helpless dan hopeless. So apa yang i buat, cuma 'membekukan' diri. Mencari 'hikmah'. It took me quite a while jugaklah before i found it. Dan sekarang semua dah tenang. Takde ribut2 lagi dah. Tipulah kalau i kata i tak marah. Kalau i tak kecewa. But at the end of the day, i think it just soo not worth to fight with somebody who's not even in your league kan?  


Ok have to go now. Tunggu lah next time bila nak rajin lagi update blog. :)

3 comments:

aNoi said...

Omey,
laaaaaa.... cancel ke? kalo tak leh jumpa ko kat sane!

takpe.. settle keje dulu pastu amik cuti panjang2 tau... :)

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

jgnla sedih..now dah ok kan..
happy work in perak. =)

Nanak said...

takpelah bebeh..ada hikmah la tu..takpe, buat keje dulu nti bru cuti2 k..emm, nti ko kirim aku kuih raya ok..hahaha..tetiba..
oh, i miss ur tart nenas gulung & almond london..uhuks!