Sunday, June 27, 2010

He Heals Me




Told him my biggest secret
And he told me four.
He smiled at me and said that makes me love more
And then he made me laugh
And I knew it was a sign
That he was a man,
That I wanted in my life

And with every passing day
I feel more and more of that way

He heals me
He knows the real me
And he accepts me, he never hurts me
He heals me
He knows the real me
And he accepts me, he never hurts me
He heals me,
He heals me

I can play him songs, all through the night,
And he will listen to every line,
And even when I'm wrong, he is still kind
He chooses his words wisely when he tells me I'm not right.

And yes he is a beautiful man,
But he is also a beautiful friend

He heals me
He knows the real me
And he accepts me, he never hurts me
He heals me
He knows the real me
And he accepts me, he never hurts me
He heals me

The moment that we met, he made me smile.
He has so much compassion in his eyes
I have no idea, how long he'll be here
A season or a lifetime, forever or a year
But for the first time in my life I'm not worried about the future
Because we have such a wonderful time when we're together
However things turn out, it's all right
Cause he's already changed my life.

He heals me
He knows the real me
And he accepts me, he never hurts me
He heals me
He knows the real me
And he accepts me, he never hurts me
He heals me..........


========

Tuesday, June 22, 2010

Kenduri Kawin


Just wanna share some of pics taken during majlis kahwin my cousin. Since it was taken with dad's dslr. Gambar cantik. Tak payah edit2 pun. Kot muka tak licin berminyak pun boleh nampak jelas. Hahah.Some more my dad baru beli digital flash untuk lebih mencantikkan gambar. Tapi bak kata my brother masalahnya kalau objek yang diambik tu tak berapa nak cantik sangat. Huhhh. 

sebenarnya pic ni nampak perut buncit. camera trick je tuh
. hahaha. but i like. bukan like part perut. 
like pasal ni gambar dengan adik kesayangan.

pic ni diambil oleh my 2nd bro yang claim dia ada skill photography. bluwekkk.

candid

me and mum :)

kami lagi

5 of us. dad tengah amik gambar. 

P/s: Tahniah for my friend Nurhasanah yang baru kawin. My ex-schoolmate masa kat STF dulu. Seriously i memang nak pegi your wedding dear. Since lamaaa giler dah tak penah jumpa. Tapi takde rezeki :(

Sunday, June 20, 2010

Our Trip 2 Jakarta

Pehh..gila punya basi dah citer ni tapi takpe lah update jugak lah for the record ye. Masa kat Jakarta lagilah takde banyak amik gambar. So i'll just citer pasal few places yang i visit je lah ye and some of my experience there.

Hotel

I suggest kalau nak stay kat Jakarta amik hotel area Jalan Wahid Hasyim. Tempat ni memang agak happening. Sepanjang jalan tu berderet hotel. Ikut bajet sendiri lah. Yang senang kat sini tepi2 hotel banyak kedai makan. Dan ada 2 shopping complex yang walking distance. We all stay kat Ibis Hotel. For me, this hotel ok lah. Bilik ok, breakfast ok, harga ok. WH ni pun sangat dekat dengan Plaza Indonesia. Macam pavillion Malaysia lah. Boleh naik bajai tu je. One more, it's better to avoid stay at 5 stars hotel such as ritz-carlton or marriott. Kena bom kang susah plak.

Tanah Abang

Mind you, for a first timer yang datang sini mesti punyelah akan sesat, tak cukup masa shopping pasal banyak buang masa tengok-tengok je dulu and mungkin kalau takde orang guide takkan jumpa pun ape yang nak dicari. I've been to jakarta for about 7-8 times and for each visit, never missed this place. Mesti nak pegi jugak! Tips yang i boleh bagi kalau pegi sini: 
  • Once nampak ada kedai jual benda yang you berkenan MESTI terus beli. Jangan pikir nak survey2 lagi ke or pikir nanti2 nak dtg balik. Trust me, kebarangkalian u nak jumpa balik kedai tu adalah kosong kalau u tak familiar dengan tempat tu. For me, i tak suka kalau balik hotel baru terpikir2 napelah tak beli je benda yang i berkenan tu.
  • In case u came by group, then u dah janji siap2 certain time and certain place to meet after shopping, tolonglah jangan janji nak jumpa kat escalator ke kat lif ke atau kat tingkat berape2 ke. Seriously, u might end up waiting at different escalator for both party! Better cari 1 kedai dekat escalator/ lif tu, then u jot down nama and no. kedai tu so in case masing2 hilang pandailah nak cari balik nanti. Its easier that way coz no kedai2 kat situ boleh kata tersusun and senang gak la nak cari.
  • Bargaining skills are very important ye ladies. Even memang la barang tu dah murah pun kalau nak compare kat Malaysia but still, try lah dapatkan harga yang paling best.
  • Crowd kat Tanah Abang ni pehhh memang menguji kesabaran. Since its open around 8.30 i would advise datang pagi2 ke sini. Pasal by noon orang memang dah ramai sangat. Kalau nak jimat masa taknak keluar makan, boleh naik food court kat tingkat atas sekali. Tempat makan tu ok sangat. 
Mangga Dua

I dont really like this place. Kalau takde menda selalu pegi Jakarta pun tak nak singgah. Ape yang ada kat sini? Imitation handbag banyakkkk. Tokey LV kalau tengok pun sure boleh nangis tengok handbag diorang bersepah2 sini.Hahah. Accessories pun banyak kat sini. Baju pun ada sikit2. Tapi tempat ni tak berapa crowded cam tanah abang. Agak menyenangkan untuk berjalan2.

Makanan
  • Nasi padang adalah my favourite ok! Some of Rumah Makan yang best, Natrabu, Garuda, Sederhana, Simpang Raya. Ni nama2 rumah makan yang ada banyak cawangan kat sana. Harga boleh tahan ye. Nak kata murah sangat pun tak jugak. Kadang2 gila jugak charge tu.
  • Sate Indon. Kat sini takde sate lembu. Diorang makan kambing. Beza sikit dari sate Malaysia tapi sedap.
  • Bakso. Ada satu warung bakso kat Jalan WH memang feveret family i. Sedap giler. Skang pun teringat2 nih.
  • Ayam Goreng Suharti. Cawangan diorang ni dah macam KFC plak. Tapi memang sedap. Worth to give it a try. Lagipun bosan jugak kalau tiap2 masa nasi padang.
  • Bab makan ni depends pada taste u jugak. For me i tak berapa fussy sgt pasal food nih. Kalau dah namanya makanan tu asal boleh makan memang telan je lah. For breakfast better include kan sekali ngan hotel. Pasal sini pagi2 kul 7 pun orang dah start hidang nasi padang. Susah sikit nak cari kedai ada jual breakfast.
Sebenarnya ada banyak lagi tempat-tempat boleh pegi kat sana. Antara yang i penah pegi Taman Mini Indonesia. Best jugak. Then kat sana pun ada taman tema. Shopping complex berlambak. Antara yang i suggest Plaza Indonesia and Plaza Senayan. Tempat shopping murah2 selain Tanah Abang ngan Mangga Dua pun banyak. Jati Negara, Blok M, Chepulir. Ada yg i penah pegi. Tapi pegi Tanah Abang pun dah cukup sebenarnya. Some more TA ni yang paling banyak choice and tempatnya pun lebih selesa walaupun crowded.



Okeh that's all i think i can write to sum up my trip to Jakarta :)



Sorry ladies, pic tak banyak. Pic sendiri je ada. Heheh.

With 2 lovely kids at Natrabu

Saturday, June 12, 2010

Boleh tak nak rindu blog sendiri?? hikhik



I miss my blog so much. I know, i know its been quite a while since my last update. Tapi nak wat camna. Ada keutamaan lain yang lebih penting. Ada benda-benda lain lagi yang lebih memerlukan perhatian selain dari blog sendiri. So here are few hightlights that i would like to share:


1. My body weight has been static for a while. Tak naik dan tak juga turun. And im still on with my diet. Kenape eh?


2. I just realized the best thing to do beside to forgive, is to forget. Some thing are just not meant to be the way we want it to be kan?


3. I try to appreciate people around me more, whom all this while has given their love unconditionally to me. Who stick with me no matter what. 


4. My next trip is to Sabah this July. woot woot. I really hope i can make it. Oh, kerja, tolonglah jangan halang trip i kali ni ok. Tolonglah tak sibuk sangat masa tu.


5. There are certain things in my life, that i would like to keep it confidential to myself only. Some people just dont get it. When comes the right time, i will be happy to tell everybody bout it ok? Just not yet.


6. I'm truly a girl. Hahah. I splurge lotssss of clothes, shoes, make up, accessories. Banyakkkkkkk. And still cant get enough of it.


7. Of any decisions i've made, or im going to make, it's always hard to please everybody. Somebody's not going to be happy with me. And i'm not happy myself for making somebody else's life miserable because of me.


8.  I have a confession to make. I Hate Football. And dont ask me which team i root for this 2010 worldcup. I dont have any. And never im going to pretend to like something that i hate. Yes, im not cool. So what?


9. At the moment, i just want to enjoy myself with people i love around me. And yes, im happy with the way i am now.


10. Ok sila tgk gambar pulak..hahah..




Thursday, June 3, 2010

ANYONE INTERESTED TO BUY JAPANESE COTTON?



Update: I dah open blog tu. Pesal sengal entah wat blogshop pastu private plak. Hih.


Hi peeps. I have few pcs kain pasang Japanese Cotton untuk dijual. Jual yer bukan bagi free. hukhuk. And besides that i ada ready made kebaya sulam/ lace. Juga untuk dijual. Stok adalah limit. Apa yang i sempat pilih masa di Jakarta itu jelah yang ada as i personally pegi kedai and pilih design yang i berkenan. Anyway, i dah create another blog for this purpose. Kindly please browse my new blog yang i create purposely untuk apa-apa lah yang i nak jual or let go. So just click the link below:




Thank you
Thank you
Thank you


P/s: Semua orang mesti happy2 kan hari ni Jumaat. And today i cuti! 
Ok tak cuti sebenarnya kena wat keja kat rumah. 
Selamat berhujung minggu semua!

Wednesday, June 2, 2010

Entri Bandung

So here it goes about our trip to Bandung on 23rd June. Gambar recycle dari fb. For this trip i tak teruja nak ambik banyak sangat gambar pasal dalam kepala asyik fikir shopping jer. heheh.

Actually this is my 2nd time went to Bandung. My 1st time was last 3 years kalau tak silap. Masa tu pegi sefamily berenam. This time i pegi berempat belas orang. Family side my mum. So we depart on 23rd morning around 9.30 am from LCCT.  Untuk 1st day tu my dad dah sewa 1 Innova dan 1 Kijang untuk round Bandung. Oh ye, Kijang adalah panggilan untuk Avanza di Bandung. Sungguh tak menerujakan sekali. Tapi the rent is quite cheap tau. Dalam 300 ribu rupiah lebih kurang RM100 je sehari. Tips: kalau nak sewa kereta lebih murah jangan book melalui travel agency cari dalam internet atau beli surat khabar indon tengok kat advertisement.

Berempat belas. Time amik gambar ni macam slack sikit tu yang i nampak gemok walaupun sebenarnya tidak (statement denial)

Arrived Bandung around 11 am. Check in hotel. We stay kat Kedaton Hotel. After check in, solat terus pegi lunch at Rumah Makan Sederhana. Yeah yeah makan nasi padang. Tapi i makan sikit je. Ok i lied tambah nasi pun sampai 2 kali. Kalau you all pegi sana makan nasi padang jangan lupa mintak lauk otak sapi (lembu). Sedap tau ramai tak berani nak cuba tapi i bedal je semua. haha.


Kedaton Hotel

After lunch tanpa berlengah lagi terus menuju ke pasar baru untuk menghabiskan jutaan rupiah yang ada. Boleh rambang mata tengok kain pasang yang ada. Terus memborong konon untuk baju raya tahun ni tapi tengok gaya membeli macam nak wat stok baju raya sampai 2015 pun yer jugak. Mak-mak sedara pun memborong telekung, kain batik. I rasa harga Bandung ada murah sikit la compare to Jakarta tapi depends pada skill tawar-menawar jugak yer.



After Pasar Baru we went to Factory Outlet Rumah Mode. Kat tempat ni i je yang shopping kot pasal yang ada pun  branded jeans, clothes more to untuk orang-orang muda.  Makcik-makcik i tak berapa sangat. Not their cup of tea maybe. Dalam rumah mode tu ramainya orang Malaysia. Tiba-tiba dah rasa macam kat negara sendiri plak. Then pegi cari tempat dinner. 


For our first nite dinner, tempat makan yang pak supir bawak agak tak meyakinkan. Macam kawasan food court ada banyak kedai. Cantik tempat tu cuma dari segi makanan halalnya. We all pegi kedai yang ada tanda halal and we did ask them jugak halal tak. Tapi bayangkan lah kalau deret tu ada pulak kedai tulis menu 'sate babi manis' and ada satu kedai khas jual kodok! Siap ada banner menu 'kodok berkuah' ngan 'kodok goreng mentega lagi'. Seriously i'm not exaggerating. Tawakkal je lah. Dah memang masa tu dah duduk order pun. Tapi kedai yang we all pegi memang halal. Cuma tak sedap la ngan kedai lain area situ. Maybe kat Indon diorang memang tak kisah kot. After that we head back to hotel dan diteruskan dengan aktiviti spa. Tapi i tak buat pun pasal dah rasa kulit mulus gebu bagi chance kat orang lain pasal hotel tu ada 3 bilik spa je :(



The next day sepatutnya plan pagi tu nak pegi takuban perahu tempat volcano tu tapi program tu cancel sebab..err..kaum-kaum wanita lebih rela pegi pasar baru balik! haha. So buat la 2nd round kat sana. After that we went to area Jalan Chempelas. Sepanjang jalan ni ada factory outlet, kedai jeans, shirt, souvenir. Kat Bandung sebenarnya ada banyak sangat factory outlet. Factory outlet 'Anakku' pun ada kat situ. Bukan setakat baju-baju, kasut dan beg pun ada. So it depends pada apa yang u cari and minat. Tapi Pasar Baru mesti pegi.


After had our lunch we all terus gerak ke Jakarta. From Bandung to Jakarta, ada 2 jalan boleh lalu. 1 option ikut highway which is dalam 2 jam dah boleh sampai. Another option ikut jalan puncak lebih kurang jalan macam nak pegi Cameron sampai puncak boleh singgah situ jap. Area situ ada Masjid Puncak yang famous dan Indonesia Safari Park. Cuma kalau ikut jalan puncak ni ambik masa 4-5 jam baru sampai Jakarta pasal jalan agak jem. Tapi best, along the way tu u boleh observe kawasan kampung situ ada banyak pemandangan dan Masjid Puncak adalah sangat cantik! So we stop kat Masjid tu solat, amik gambar then sambung balik pegi jakarta. Safari tak pegi dah lewat tapi i dah penah pegi masa 1st time datang dulu and ok lah tempat tu ada banyak binatang (serius tak perlu lah mention banyak binatang dah namanya safari kan heheh). And yeah another option boleh jugak naik keretapi from Bandung to Jakarta. Cuma kalau dah banyak sangat barang shopping i rasa agak hassle.



The Mosque

View of Masjid Puncak


One of the rules kalau nak masuk masjid ni kena lalu satu kawasan air mesti pijak kaki dalam tu untuk bersihkan kaki. Nak lompat pun tak lepas, nak cari jalan lain pun takde. Air tu memang sentiasa mengalir ke waterfall kiri kanan. Semua entrance nak masuk masjid ada. Takkan terlepas. Tujuannya pasal shoes are not allowed so nak pastikan kawasan masjid bersih.


cuci kaki dulu


Itu saje tentang Bandung. 
So coming up next adalah cerita masa di Jakarta.
Next tu tak pasti bilalah heheh.