Sunday, May 30, 2010

Orang Ke 3

Seriously, nak menaip tajuk post pun macam scary. But i have to blurt this out. I feel like i really have to. Bukan nak memburukkan sesiapa, jauh sekali nak point pada sesiapa. Just read this with an open mind. Just READ and please, dont JUDGE. Because at the end of the day, bukan kita yang berkuasa menentukan siapa benar, siapa salah. Masing-masing ada rasa masing-masing, bukan?

I nak cerita pasal 3 situasi. Melibatkan 3 orang. 3 hati. 3 perasaan.

Situasi 1:

Bila u jadi orang yang ke-3 itu. Bila tiba-tiba u muncul dalam hidup sebuah pasangan. The one yang atttacted to you is the guy, of course. The guy likes you (even dah ada gf). And u also like him. The question is, do you like him crazy enough to destroy their relation??? Even that guy sanggup break up with his girl. Typical answer orang selalu cakap "ala dah laki tu suka kat aku". Betul. I've dealt with this situation before. I thought maybe, okay mungkin dah diorang takde jodoh dah jodoh ngan aku so nak wat camne kalau dah kitorang saling suka? But come to think of it, walaupun diorang takde jodoh, i dont want it to be because of me! So i  decided to let it go. Not rush into decision and i LET the guy fix whatever problems he had with his girl. Mind you, the guy memang keep calling me and sungguh2 nak kat i masa tu. Few months later they got married. Of course i was a bit frustrated at first as i like the guy too. A lot. But then, i bersyukur, at least i tak kecewakan hati siapa2. And you know what, rasa kecewa i tak dapat bersama laki tu apelah sangat kalau nak dibandingkan dengan kecewanya gf laki tu masa tu. Actually sedih sikit je. I had nothing to lose anyway. True, i like him so much but i never had him before. And i cant have him now. What's the big deal? But i know, kalau diorang break, the girl will suffer. Obviously it's unfair to her. Lagi satu i pikir, apa salahnya i korban, i tak kecewakan hati siapa-siapa, mungkin Tuhan akan beri yang lebih baik untuk i kan? Who knows? 

Situasi 2:

Bila ada orang ke 3 muncul dalam hubungan u. Orang ketiga ni perempuan. So kiranya ala-ala u lah yang terseksa sebenarnya. Yes, u might want to blame ur bf as well. But at the same time, being a woman u hope that 'another' woman will understand. Bukan mengambil kesempatan dalam kesempitan. Bagilah 1001 alasan, yang pasti Tuhan tahu apa niat sebenar kita kan? And if u had him, right after like, 1 month after they broke up, HELLO, it's clearly shows what type of girl you are. Dont be cheap. Ini mungkin bukan hari kau. Tapi pikirkan sejenak tentang hari esok-esok. Imagine this situation, dalam pada u bergembira dengan bf baru tu, did u realize ada perempuan lain yang menangis siang malam. Ada hati lain yang sangat terluka. Yang mungkin rasa mahu meneruskan hidup pun adalah sukar.

Situasi 3:

Bila orang ke 3 yang muncul dalam hubungan u adalah lelaki. Maksudnya u lah yang kena memilih. U love them both. Tapi u tak boleh kata cinta terhadap dua-dua adalah sama. Salah seorang pasti lebih sedikit. That way u can choose who u want to be with. But u will break someone's heart. And its not an easy thing. Trust me, it's hard. Tapi i boleh bagi sedikit guide if this happen to u. Walaupun u jumpa yang baru, walau apa pun lebihnya dia, hebatnya dia dari yang lama, cubalah pertahankan hubungan yang lama. Anggaplah itu sebagai ujian Tuhan. Kadang-kadang dalam hidup ni, diberi banyak pilihan juga adalah ujian dari Tuhan. Dia mahu menguji. Dia mahu menilai hambaNya. Sejauhmanakah tahannya hati kita.

So itulah tiga-tiga situasi yang boleh jadi terjadi pada diri kita sendiri. It's hard to judge. Masing-masing akan pertahankan diri masing-masing. Soal siapa benar siapa salah takkan dapat dibuktikan sampai bila-bila. Soalnya, kena redha. Biar apa pun terjadi. Tak ada satu benda pun dalam dunia ni yang akan terlepas dari penilaian Tuhan. Orang selalu kata setiap yang terjadi ada hikmahnya. Tapi hikmah tak terus datang pada kita dengan sendiri. Jadi jangan duduk diam. Carilah 'hikmah' itu. Pasti ada Tuhan letakkan di mana-mana. 


Okey peeps, dont be emo-emo yer (Padahal sendiri yang emo..heheh). Its not good. Cheer up. Live your life. Hidup terlalu singkat untuk dihabiskan pada kesedihan. I leave you with a song 'Tentang Kamu' by Bunga Citra Lestari. Love it! :)




"Bagaimana...bila akhirnya ku cinta kau...
dari kekuranganmu...hingga lebihmu...
      Bagaimana...bila semua benar terjadi...
mungkin inilah yang terindah..."


P/s: Entri Bandung + Jakarta akan dibuat jika hanya ada mood 
(macam lah ada nak baca)




Thursday, May 27, 2010

back


Alhamdulillah, i safely reached home yesterday.
Balik2 rumah je terjadi sesuatu yang sangat menyedihkan.
 Menangis. Dan tidur.
Macam tak mahu bangun-bangun.
But i was ok this morning. I guess.
It was a great holiday anway.
Enjoy myself so much.
And i spent millionsss (rupiah) for shopping.
A good therapy for me.
Lupa sekejap semua masalah.
So..err..how about Great Singapore Sale (GSS) this month?

Saturday, May 22, 2010

vroommmmm..vroommmmmm..

Peeps, i need some help. We, yup, we as in my parents and me sedang busy memilih dan survey kereta baru untuk dibeli buat saya. To be honest, i never owned a car actually. Kereta yang i guna sekarang adalah privilege from the company. And they're even paying for the maintenance, service, mileage, etc. So when you can get such privilege why fork your own money to buy your own? But now since my parents plan untuk tukar kereta lama i tu so we did some surveys which car to buy. Not that there're many choice for me to pick. Here are some of the cars that we did our survey:




Honda City:
  • Compact car. But the down side is i rasa kalau laki bawak tak berapa cantik. Like, the design suits girl more. The best thing is the price very reasonable compare ngan Civic or Accord. And i must say, i like it. So much. :)


Toyota Vios:
  • Ahh...what do you expect? One of the famous car on the road, definitely. Vios price can be as low as 70k++. But i will opt for full spec car which is around 90k++. Yup, the full spec version price lebih kurang je dengan harga City. But from what i heard kereta Toyota jimat minyak, kan?


Honda Civic:
  • Yang ni tak payah cakap lah. Dah la 2.0. Serius best giler bawak. Tengok kat showroom pun dah rasa best..hahah..but again, the issue with me, i tak suka kereta besar gedabak sangat. I nak kereta compact, comel2 macam i jer. 
Another 2 cars yang we all ada survey jugak tapi tak masuk dalam list interested to buy:

Toyota Altis:
  • My dad cam suka jugak kete ni coz the price is ok and kereta pun quite big. Tapi i sangattt tak minat. No for me. Ala kereta tak berapa famous la *mengada*.  The price lebih kurang sama macam Civic. Baik amik Civic weh.
Honda Accord:
  • The car is sooo big. I dont like. Maybe pasal i kecik. Jadi rasa kekok jugak kalau kete besar sangat.
So far we just went to showroom Toyota and Honda je pun. Maybe 2 tu je yang terpikir nak beli. For my preference, i just want a moderate and humble car. Ok, ok, Honda is not considered as a 'humble' car. I know. Tapi ok lah kan. Dari beli BMW 3 series kang. hahah. Eh ape plak 3 series ni, 5 series la..heheh. I'm ok with my current car pun actually. Janji ada kereta senang nak gerak. Tapi kalau my parents rasa nak tukar kereta baru pun apa salahnya. And we already got a buyer for my gen2! Dalam proses submit loan dah pun. Owh forgot to mention, for Honda none of the car ada ready stock yer. Earliest is bulan puasa or lepas raya baru dapat. Which i'm afraid kalau kereta i skang dah jual will i be car-less for the next few months???

So i need some help from you peeps. Would you please, please afundi masuk vote for me. I've create a poll and paste it below my post. Mintak tolong vote kan which car suits me best? Just vote based on your opinion kereta apa yang paling sesuai paling nampak ok untuk i pakai. I letak 3 choice kereta yang i minat je. But it's ok if you nak suggestkan other cars as well for me yang i pun tak terpikir. Tolong jangan letak viva/myvi.

My pick??

I will be leaving for Bandung & Jakarta this Monday.
 Happy voting peeps! :)












Thursday, May 20, 2010

Birthday Umi :)



Happy Birthday Umi tersayang
Just a simple and short wish from me
I wish i could write you a great song
Or maybe a long essay
Or a sweet poem perhaps?
But at the end of the thought, i knew, 
i knew nothing i do will match what you've done to me.
(eleh malas nak carik idea sebenarnya hahah)
I love u so much umi 
:)



My precious

*sengal*

Wednesday, May 19, 2010

Breathe: Taylor Swift Ft Colbie Caillat

Ermm..love this song. But i always, always love Taylor Swift anyway. 'Breathe' is one of the best song to describe the situation i've been dealing with before. Not in a bad way though. At least, not anymore *shrug*.
People are people right? We always change our minds, we made hasty decisions, we broke hearts (or vise versa). That's it. Got to take life as the way it is.  






I see your face in my mind as i drive away
Cause none of us thought it was gonna end that way
People are people and sometimes we cahnge our minds
But it's killing me to see you go after all this time

Mmm, mmm, mmm, mmm, mmm, mmm, mmm, mmm
Mmm, mmm, mmm, mmm, mmm, mmm, mmm, mmm

Music starts playin' like the end of a sad movie
It's the kinda ending you don't really wanna see
'Cause it's tragedy and it'll only bring you down
Now I don't know what to be without you around

And we know it's never simple, never easy
Never a clean break, no one here to save me
You're the only thing I know like the back of my hand

And I can't breathe
Without you, but I have to
Breathe
Without you, but I have to

Never wanted this, never want to see you hurt
Every little bump in the road I tried to swerve
People are people and sometimes it doesn't work out
Nothing we say is gonna save us from the fall out

And we know it's never simple, never easy
Never a clean break, no one here to save me
You're the only thing I know like the back of my hand

And I can't breathe
Without you, but I have to
Breathe
Without you, but I have to

It's two a.m., feelin' like I just lost a friend
Hope you know it's not easy, easy for me
It's two a.m., feelin' like I just lost a friend
Hope you know this ain't easy, easy for me

And we know it's never simple, never easy
Never a clean break, no one here to save me, oh

I can't breathe
Without you, but I have to
Breathe
Without you, but I have to
Breathe
Without you, but I have to

I'm sorry, I'm sorry, I'm sorry
I'm sorry, I'm sorry, I'm sorry, I'm sorry





P/s: This is new moon version of video

Sunday, May 16, 2010

BRACES UPDATE

Went for a check up yesterday. I was kinda excited because on my last check-up my doc told me that this month could be my last ortho review and after this we may just set up last appointment to remove the braces. But NO. It's not going to happen that way. I still have to endure another 2 months before another ortho review and we'll see the results from the review first before deciding the right time to remove the braces. ohh harapan palsu rupa-rupanya..urghhhh...tension.


I set up my next appointment on 7th August (few days before puasa)  dengan harapan if it's last month review than i can remove the braces perfectly few days before hari raya. woww. Actually i rasa gigi dah okey dah pun dah rata je semua. But maybe from  the doc point of view masih ada tak kena lagi kot. 


So i'll be appointment free for dentist check up next month. Since i estimate there'll be only another 3,4 appointments i paid quiet large sum on my last visit.  Remeber this entry that i wrote masa awal2 pasang braces dulu? I mention about the cost which is RM3,500 (among the cheapest i can found in JB). Because the doc told me i kena pakai setahun setengah i estimate monthly i kena bayar dalam RM100 jer after dah tolak the large amount of deposit. Itu in schedule lah. In reality sebenarnya ada jugak time datang monthly check up i didnt pay anything at all. Heheh. Tapi klinik ni okey. Diorang tak kisah sangat pun. Now i just have balance about  400 only to pay. So i think i'll hold it till my last appointment.

So for those yang ada plan nak pasang braces, pegi pasang cepat2. Jangan tangguh2. Dont be like me. My mum urge me to wear braces since masa i sekolah lagi. Sampai masuk U pun my mum pujuk lagi. (Masa tu siap offer fully sponsored lagi, skang dah keje tak offer camtu lagi lah..heheh) Tapi i tak nak pikir pasal nak kena pakai lebih setahun. Kenkonon leceh lah tak cantik lah. Bila dah tua baru rasa macam nak pakai. Rasa rugi pulak. Terus pikir nape la aku tak buat benda ni 4,5 tahun lepas ke??


Okeh. Sekian update kali ni. Bye2.



p/s: Will be in KL for 2 days..hurmm..

Thursday, May 13, 2010

life

cant stand the pain
it's too much
wayyy tooo muchhhhh

Tuesday, May 11, 2010

I'm Back

Hey peeps. I safely reached home yesterday evening. It was a very tiring trip. But Alhamdulillah, we managed to settle all the works. Went to Kelantan on Sunday morning. The last time i went there was about 7,8 years back. So long. Finish work around 4 pm and then straight away went to Pasar Siti Khadijah. Spend around 2 hours there (obviously because the shops were closed at 6, if not..err..i dont really mind to stay for another hours) haha. Owh i went to Pasar Payang in Terengganu as well. As if, one is not enough okay!

Will be back with the stories later. For now, i just want to cuddle myself in my bed. (to make up all the time i'm away)

Haih..miss the bed most when i'm away.

Friday, May 7, 2010

Working Weekend




Will be away.

Mahu out station ke Terengganu + Kelantan. 
Ada meeting di *** pada hari Ahad. 
Mentang-mentang la diorang keje ari Ahad.
Haihhh...

Owh mahu cari kuih akok (my fav!!), keropok ikan, 
sata, kain sutera, tudung.


Enjoy your weekend peeps!

Thursday, May 6, 2010

SK II Pitera

Lately i've been complain a lot about my skin. Seriously. Like, tiap-tiap hari kalau tengok cermin rasa macam dah tak kenal dah muka sape tu. Ok, melampau. Tapi pernah tak u all rasa depress tengok magazine muka semua lawa-lawa takde sebiji makhluk asing pun kat muka then putih gebu pulak tu. Bila tengok cover magazine terus cakap "eleh boleh la gambar photoshoot dah kena edit dah semua tu" * Padahal dalam hati jeles sebenarnya. huk huk. 

So pasal dah depress sangat dengan kulit muka sendiri, semalam pas balik keje terus pegi Metrojaya nak beli SK II. Gigih tak???


I penah guna produk ni sebelum ni. Tapi after 1 bottle stop pakai pasal gatal nak guna produk lain. Sekarang teruja nak pakai balik pasal ingat masa pakai dulu ada kawan2 kata puji. 2 orang je pun sebenarnya yang puji tu. The price is RM199 for 75ml and RM356 for 150ml. I beli botol kecik je. Tak mampu suka nak beli produk skin care yang besar sangat. Lagipun yang kecik pun boleh tahan sampai 2,3 bulan pakai. 

Still keep the old bottle




We'll see the results lah nanti yer!

Wednesday, May 5, 2010

OST Adamaya

~Yang Terindah~

Sunday, May 2, 2010

Typical Malaysian Driver vs Typical Mercedes Driver


Just came back from Pahang yesterday. Reached home around 10pm. Sangat penat. Owh jalan adalah jam di highway semalam from Yong Peng to JB. Gila! Ada accident somewhere at km60.  Maybe pasal cuti kereta sangattt banyak. Seriously. Like, where all this cars came from??? And here i list some of Malaysian driver bad habits.

  • Tak nak ikut line kiri walaupun takde intention nak memotong. Hello, ni highway. There's no beach atau apa-apa scenary menarik pun tepi jalan tu. And jalan tu ada 2 lane for reason ok?  
  • Kenderaan berat (lori/bus) kalau dah nampak jalan jam, kereta banyak, kenapa masih nak ikut lane kanan??? It can lead to even worse traffic tau. Kalau ikut kanan belakang bus, ikut kiri belakang lori. So traffic pun jadi slow and tak lancar. And ikut lane kanan when going uphill???For 50km/h??? Are u kidding??
  • Malas bagi signal when switching lane. Pastu kalau lane clear takpe. Ni kereta dah la banyak then main masuk lane pakai ikut suka hati sendiri je. 
Another thing that annoys me while driving is..*ahem* (sorry dad) those merc/BMW or any other luxury cars who thinks they own the road. I'm not tarnishing all of them. *Ok dad, definitely not you. BUT it annoys me sooo much bila i tengah memotong suddenly from back ada kereta entah dari mana datang sebelum tu tak nampak pun tiba-tiba pecut macam lah tak nampak kereta nih and terus bagi lampu. I mean, hello, what do you expect? I know your car is expensive and all that but please la, i pay for the road tax as well. And it also neither that  my toll charge is cheaper than you, no right? 

Ok peeps,  have a safe drive to work today. For me, i just want to arrive in one piece. ha ha. 





Check out this blog:
A good one