Saturday, April 10, 2010

weekend!!

Today is a working Saturday peeps. I have to work today to replace next Saturday yang i tak dapat kerja. But it's ok since i have lottsss to do before fly. After work around 2 balik rumah sekejap while waiting for my parents to pick me pegi Tesco. Kena pegi shopping sikit2 nak pegi bercuti.


So i fill the trolley with lots of snacks, chocs, biscuits, air kotak, maggie. All stuffs untuk memastikan perut i sentiasa penuh semasa bercuti. haha. Well, my parents adalah sangat sangat particular pasal makan kat oversea nih. I've been travel with them to many places and i know diorang sangat cerewet soal makanan halal. Kadang-kadang ada orang tak kisah pegi restaurant tak halal and just eat seafood kan. But it's a big no to my parents. Selagi restoran tu takde tanda halal, tak betul-betul sure it is operated by Muslim, susah sikit la.  Even hotel complimentary breakfast pun kalu bukan kat negara Islam we wont eat there. So for breakfast we have to survive with bread, tuna, maggie and canned food. For lunch or dinner baru cari restoran halal or resotaran arab lah yang banyak ada. Kalau drinks takpe. Tapi tu pendapat masing-masing kan, so terpulang lah.

Tomorrow i still have more shopping to do. This time i'm looking for boots. What i had in mind is something like this:


cantik tak? :)

 Ok, i have to go now and start packing. Time weekend la kena cari masa packing kalau weekdays i hari2 mesti busy balik dah kepenatan. Owh btw, i hate packing all the bulky clothes since cuaca sana sejuk lagi. Seriously. Like, masukkan 4 jaket beg dah penuh ape ni??? 




Angle 'terbaik' untuk amik gambar kalau dah muka bulat bukan main :(

5 comments:

fabulous.farah said...

boots tu sangat cantik la omey~

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

omey..miss u =)

minona amar navi said...

besnye denga!!

and that boots is really roxzzz!!

Ms. Omey said...

farah: yup tapi i try search kat mall susah la nak cari yg cantik n ada kualiti.

linda: miss u tooo!!!!

minona: kannn :)

aRi sHu said...

wahh u r counting days rite..have a great hols..(^_^)