Wednesday, April 28, 2010

Refund MAS, Total Loss :(

Since the trip to London cancelled, we already went to MAS branch in JB to claim for our refund. Tapi..errr..duit tu lagi 2 bulan baru dapat pun. Lambat jugak. And from i heard, sebenarnya mula-mula MAS tanak bagi 100% refund pun for those yang cancel trip pasal volcano eruption hari tu. Nak kenakan surcharge RM200 sorang pulak. Ishh..mane aci..we have to bear other loss also. Like us, i calculate around 2000++ jugak rugi sebab tak jadi pegi. Big amount came from eurostar tickets London-Paris for 3. Macam tak boleh refund jek since it's a promotional ticket. Non refundable and non exchangeable. I did email them, tapi takde jawapan pun :(.Selain tu rugi pasal accomodation dah bayar. Luckily dad's a member of Berjaya Vacation Club so using his privilege as a member, rate hotel dapat far cheaper than rate biasa. 
 
And LUCKILY i didnt go and buy all the online entrance ticket to London Eye, Madam tassaud, Eiffel Tower and banyak lagi lah. Paham je lah masa tu tengah excited bebeno so duk depan pc memang gatal tangan sangattt nak beli online je sume guna plastic card. Konon-konon dapat sikit diskaun lah. Bila tak jadi hambik kau! Kot-kot boleh naik Eye of Malaysia guna tiket London Eye ke??? Eiffel Tower tu ganti ngan KL Tower jek la?? Haihhh...Nasib baik jugak lah i tak beli. Takpe..hopefully ada rezeki untuk next year. Tapi tak tau jugak pasal for previous years London Bookfair asyik clash ngan KL bookfair je. Frankfurt Bookfair pulak clash ngan bulan syawal time orang nak beraya. This year we're quite lucky actually bila KL bookfair dipercepatkan ke bulan 3. And Frankfurt bookfair pun dah hujung2 syawal. So kemungkinan besar dapat lah pergi. Hopefully. But it's still early to book flight. Maybe dalam bulan 5, 6 baru beli tiket nanti.

p/s: My intention is just to share how i felt ok. To you out there, pls dont get me wrong. Ok peeps. Have to get back to work :)


2 comments:

~ As ~ said...

oh oh mmg patut dpt refund pun, byk tu duit...klau shoping2 kat malaysia, hurmmmm byk nya dpt... :-)

Ms. Omey said...

exactly kan :)
dah xjadik shopping kat london kena shopping kat msia je lah skang..haha