Thursday, March 11, 2010

JM5 - my 1st day trial




Yezza dapat jugak akhirnya stok JM5 ni. Tapi i amik 10 paket je. My mum said try dulu few packets. Ala lagi pun i bukannya nak turunkan sampai 10 kg pun. kalau dapat shed 2,3 kgs pun will be nice..huhu..Maximum i think my body boleh turun sampai 5 kg je pun. Kang tak tau jadik ape pulak ngan badan ni. Actually kalau rajin exercise pun bole je nak turunkan badan. Tapi biasalah nak cari jalan pintas, cepat, cekap dan berkesan. Dulu lagi lah siap nak register London Weight Management tapi tak jadi lah pasal sume pun cam pelik nape i nak join and my mum asyik bising cakap membazir duit jek. Entah kalau untuk tujuan kecantikan ni jarang la i nak rasa membazir pun.

So i nak try abiskan 10 paket ni dulu. Orang kata nanti akan kurang selera makan kan. Kalu 10 hari kurang selera makan wahhh..dah bagus lah tu..tapi kalau time lunch teringin jugak nak makan Mcd ke KFC memang tatau la nak cakap ape lagi. Pas abis JM5 ni  rasa i tak nak beli dah tapi i nak try something else. Sekarang tengah survey herbalife. I ada baca kat magazine Diana Daniel kata tiap-tiap pagi dia sarapan herbalife je untuk kesihatan *motip nak tiru gaya hidup Diana Daniel pulakkk*

One more thing nak cakap, i know some people find it annoying bila orang tak gemuk tiba-tiba asyik cakap dia gemuk lah itu lah ini lah kan. Especially cakap camtu depan orang yang memang gemuk..hahaha..tapi masing-masing punya pendapat la kan..So i try not to whine a lot pasal body weight ni. Kadang-kadang keyakinan diri tu pun penting jugak ye tak. Lainlah kalau berat badan tu dah boleh masuk Biggest Loser Asia. haha. But seriously, i think i'll be more comfortable with my body if i can shed around 2,3 kgs. 






So, wish me luck ppl!
:p

4 comments:

~ As ~ said...

tak gemuk pun tgk...eh eh...

Nanak said...

ko tu taklah gemuk mana pun aku tengok.ko je perasan lebih.tapi kalau ko bsungguh2 juga, i'l always support u.betul tu, kalau berat dah 47kg..kira ok la kan tp kadang2 org tu lg yakin kalau dia blh dpt 45kg kan..

so, all the best bebeh!

ederq said...

good luck! but dear. u want to get rid of 3kg only and guna jusmet? mantap! i heard the product is gud so mesti dlm 1 wik da berkesan. who knows? hehe.
and i know this is annoying, tp nak cakap jugak. haha! u r not fat at all! tp chubby je sdp peluk ok. :p

PurPLe LaDy said...

good luck! nnti buat review pasal JM5 ek? aritu i pun try herbalife, mmg good sbb not only i lose 10kgs, my cholesterol level pun kurang. try la herbalife. tp kne order b4 april sbb after april, harga naik. =)