Tuesday, March 9, 2010

Another coming trip for 2010


Last week ada promo dari AirAsia lagi. Tapi dah habis dah. Last on 7th ari tu. Offer kali ni tak la sebaik yang previous punya sale. Tapi boleh la. And yes, i did booked tickets to a destination. My dad asked me to arrange for a company's holiday. But somewhere in Asian country jek laa. Some suggest going to Bangkok but i'm not really interested since i've been there before. And then since politic situation in Bangkok pun is not so stabil right now agak tak selamat jugak lah nak pegi kan?? Another place that caught my interest is Bali, but to think about it, Bali tu Indonesia. And owh my, dah selalu sangat pergi dan dah tak fun sangat dah. Some more i checked ticket price for Bali is not so cheap lah. Mind you, there are around 20++ tickets to buy so must find the very very cheap offer lah kan. Probably something that cost us not more than RM200/pax. So finally, dapat lah jugak set kan satu destinasi untuk percutian kali ni. And guess where we all are going to???? 


Jeng 
Jeng 
Jeng


:
:
:
:
:
:




Ho Chi Minh City - Vietnam

Tapi lama lagi pun. Pas raya nanti baru pegi. 
And yes, we get the return ticket for about 200/pax. 
So tu untuk holiday after raya. Lama lagi nak pikir. 
For now ada lagi holiday untuk masa terdekat ni nak kena ready.



P/s: Kalau nak pergi bercuti kan ape perkara utama yang korang akan pikir ye? For me, first thing that crossed my mind mesti lah DUIT. Yelah nak kena pikir budget. Luckily most of my holiday memang di sponsor (ticket, hotel, food). Tapi nak kena pikir duit keluar untuk shopping pun pening jugak. I already set my own budget for each place i'm going to. Hopefully mencukupi. Kalau boleh i dont want to touch my savings. Kalau taknak bwk duit banyak banyak pun takpe sebenarnya. Pastu tengok ada jual benda best cuci mata jek la..huhu..

2 comments:

Nanak said...

bestnya ko ek..jgn lupa beli ole2 nti..hee

ederq said...

jgn lupa bwk duet byk2 nk sopin! :)