Monday, March 29, 2010

Dapat Award!


  1. Thank & link the person that gave you the award.
  2. Pass this award onto bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic.
  3. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award.
  4. State 7 things about yourself.


Rasa terharu sungguh kerana ni lah pertama kali blog ni dapat award sebegini. huhu. So ucapan terima kasih ditujukan kepada derq dan sirn.






6 orang yang bertuah untuk terima award ini adalah:

Amiza
Purple Lady


7 perkara benar tentang diri saya: 


1. Dalam keadaan sakit hati kat seseorang. Tak bagus, i tau. Tapi pedulik ah skang nak jaga hati orang.
2. Bercita-cita mahu kumpul duit yang sangattttt banyak. Tapi err..tak tau lagi nak watpe ngan duit tu la.
3. Mudah nangis. Mudah terguris perasaan. Sensitif.
4. Teringin nak buat bungee jumping tapi tak tau bila dan kat mane.
5. Tak suka pantai. Even cantik macam mana pun. Rasa kosong dan sunyi.
6. Benci pada orang yang suka memperkecilkan orang lain dan rasa diri bagus. 
7. Tak pandai masak dan tak cerewet pasal makan. Bibik masak pun boleh layan. 


Ok dah tu je. Yang part contact said blogs tu hape entah tak tau..hehe..

Saturday, March 27, 2010

im back


I'm back at home!! Actually dah balik dari hari khamis ari tu lagi. But unfortunately, sampai2 rumah je i demam. And i must say, agak teruk la demam kali ni. Dah berape hari pun masih tak fully recover lagi. On top of that, kerja adalah melambakkkkk okey. Agaknya pasal pikir kerja lah demam tak nak baik2 kot. hehehe...tapi takpe, i just have few more weeks to struggle with work. And after that, gonna flyyyy away..Hopefully dipermudahkan semuanya dan diberi kesihatan yang baik. InsyaAllah.

Wednesday, March 17, 2010

Idle Status


Mungkin akan mendiamkan blog untuk seketika. 
Nak pegi bookfair kat KL. 
Gila. Penat.


bubbye!

Tuesday, March 16, 2010

Biarlah apa orang nak kata



Kalau mahu dipikirkan setiap apa pandangan orang sekeliling susah la nak hidup. Buat ni si A tak suka. Buat ni si B tak berkenan. Kalau tak buat dua-dua si C pulak marah! Bila nak habis cerita? Tak ada benda boleh nak puaskan hati semua pihak kan. Masalahnya, semua pihak pun nak hati diorang suka. Semua pun nak ikut kata masing-masing. I just dont get this. Entahlah. Everyday i'm hoping, i'm praying for things to get better. Seriously. Its so hard for me to please everyone. Pusing-pusing pun mesti ada pihak akan terluka. And how can i be happy camni?

The hardest part is, when you have to make a decision that you're not willing.

But you just have to.

Its your life, but your decision might affect other's.

Great.

It is always about making other people happy kan?


Friday, March 12, 2010

Twillight Saga - Eclipse Trailer



I bet some of you already waiting anxiously for this movie to come out!
Yup, the vampire's coming down to your cinema on 30th June.
The trailer doesnt look very exciting though and i'm kinda disappointed with the previous movies (twillight, new moon) 
I guess anybody who read the novel will feel the same too.
But anyway, i'm still fan :)


Thursday, March 11, 2010

JM5 - my 1st day trial




Yezza dapat jugak akhirnya stok JM5 ni. Tapi i amik 10 paket je. My mum said try dulu few packets. Ala lagi pun i bukannya nak turunkan sampai 10 kg pun. kalau dapat shed 2,3 kgs pun will be nice..huhu..Maximum i think my body boleh turun sampai 5 kg je pun. Kang tak tau jadik ape pulak ngan badan ni. Actually kalau rajin exercise pun bole je nak turunkan badan. Tapi biasalah nak cari jalan pintas, cepat, cekap dan berkesan. Dulu lagi lah siap nak register London Weight Management tapi tak jadi lah pasal sume pun cam pelik nape i nak join and my mum asyik bising cakap membazir duit jek. Entah kalau untuk tujuan kecantikan ni jarang la i nak rasa membazir pun.

So i nak try abiskan 10 paket ni dulu. Orang kata nanti akan kurang selera makan kan. Kalu 10 hari kurang selera makan wahhh..dah bagus lah tu..tapi kalau time lunch teringin jugak nak makan Mcd ke KFC memang tatau la nak cakap ape lagi. Pas abis JM5 ni  rasa i tak nak beli dah tapi i nak try something else. Sekarang tengah survey herbalife. I ada baca kat magazine Diana Daniel kata tiap-tiap pagi dia sarapan herbalife je untuk kesihatan *motip nak tiru gaya hidup Diana Daniel pulakkk*

One more thing nak cakap, i know some people find it annoying bila orang tak gemuk tiba-tiba asyik cakap dia gemuk lah itu lah ini lah kan. Especially cakap camtu depan orang yang memang gemuk..hahaha..tapi masing-masing punya pendapat la kan..So i try not to whine a lot pasal body weight ni. Kadang-kadang keyakinan diri tu pun penting jugak ye tak. Lainlah kalau berat badan tu dah boleh masuk Biggest Loser Asia. haha. But seriously, i think i'll be more comfortable with my body if i can shed around 2,3 kgs. 






So, wish me luck ppl!
:p

Tuesday, March 9, 2010

Another coming trip for 2010


Last week ada promo dari AirAsia lagi. Tapi dah habis dah. Last on 7th ari tu. Offer kali ni tak la sebaik yang previous punya sale. Tapi boleh la. And yes, i did booked tickets to a destination. My dad asked me to arrange for a company's holiday. But somewhere in Asian country jek laa. Some suggest going to Bangkok but i'm not really interested since i've been there before. And then since politic situation in Bangkok pun is not so stabil right now agak tak selamat jugak lah nak pegi kan?? Another place that caught my interest is Bali, but to think about it, Bali tu Indonesia. And owh my, dah selalu sangat pergi dan dah tak fun sangat dah. Some more i checked ticket price for Bali is not so cheap lah. Mind you, there are around 20++ tickets to buy so must find the very very cheap offer lah kan. Probably something that cost us not more than RM200/pax. So finally, dapat lah jugak set kan satu destinasi untuk percutian kali ni. And guess where we all are going to???? 


Jeng 
Jeng 
Jeng


:
:
:
:
:
:




Ho Chi Minh City - Vietnam

Tapi lama lagi pun. Pas raya nanti baru pegi. 
And yes, we get the return ticket for about 200/pax. 
So tu untuk holiday after raya. Lama lagi nak pikir. 
For now ada lagi holiday untuk masa terdekat ni nak kena ready.



P/s: Kalau nak pergi bercuti kan ape perkara utama yang korang akan pikir ye? For me, first thing that crossed my mind mesti lah DUIT. Yelah nak kena pikir budget. Luckily most of my holiday memang di sponsor (ticket, hotel, food). Tapi nak kena pikir duit keluar untuk shopping pun pening jugak. I already set my own budget for each place i'm going to. Hopefully mencukupi. Kalau boleh i dont want to touch my savings. Kalau taknak bwk duit banyak banyak pun takpe sebenarnya. Pastu tengok ada jual benda best cuci mata jek la..huhu..

Wednesday, March 3, 2010

Book Fair (March & April)



Sorry for the lack of updates. Not that im busy. Cuma banyak sangat nak memikirkan masalah negara. Some more nothing interesting happened to me lately. The same boring, old routine of life.


meeting, meeting, meeting

Owh, just few things to announce. KL International Book Fair will be held at PWTC from 19th to 28th March. I will be there throughout the event. Jemput la datang beramai-ramai.



Then on 19th to 21st April London Book Fair will be held at Earls Court Exhibition Centre. And yes, im going there. On work purpose. Ok..errr..maybe just a little bit of shopping to be done???