Wednesday, February 17, 2010

Family Day @ Tg. sedili


As mentioned before, masa Chinese New Year hari tu saya telah pergi berkhemah..heeee...kitorang pergi beramai-ramai dalam 30 orang kat Mutiara Motor Resort, Sedili. About 1 hour perjalanan la dari JB. We stay for 1 nite. Mula-mula cadangan memang nak amik chalet tapi due to last minute booking and peak time kan holiday so we manage to get only two! Memang ah tak cukup so chalet to cuma untuk orang-orang tua je lah yang muda ni ape lagiiiiii..pasang khemahh la..All together ada 5 khemah tu tak termasuk ada budak laki kena tido luar lagi la..heee..

Belakang tu lah chaletnya. Boleh la. RM138/night

We arrived there around 12 pm. Just nice terus duduk makan tengahari. The menu was fabulous, prepared by our maklang. Petang tu ada aktiviti perlawanan bola tampar then some of us just strolling along the beach. Laut adalah tak berape cantek. Air surut dan agak keruh so we decided tak payah mandi la tunggu pagi esoknya jer. Some more i think mandi pagi ni kulit tak sun burn sangat takk??

The boys. Family i banyak boy dari girl..hehe

Later on we just prepare untuk bbq that nite. Macam biasalah ada semua ayam, ikan, udang, sotong. 15 ekor ayam for just 30 of us! Sampai pagi esoknya still ada leftover. But it was fun tho. Ada cerita di sebalik bbq malam tu. Supposedly udang dan sotong tu kena tinggalkan sikit untuk umpan my aunty pegi memancing that nite but unfortunately semua habis licin i bakar..hahah..i was so excited tau nak pegi memancing kat jeti tu. Sorry maktam, i wasnt informed.

The chef..haha


Sudahnya malam tu i went to sleep early. And guess what, it was so freaking hottttt tido dalam khemah tu. Kalau dah semua bertutup berzip. Serious. Last-last my cousin bukak abis khemah tu so kitorang tido dalam keadaan khemah melopong. I bukan la takut ape since luar khemah pun ada boys tido cuma takut ada ular ke hape..eeeee...but at last biarkan je la janji dapat tido..





Conclusion daripada family day ini ialah bila balik badan makin gemok dan kulit pun makin gelap...heeee..Owh ya forgot to mention this is family on my dad's side. But anyway for mum's side pun dah arrangekan percutian ke Bandung this coming May, but tak semua involve. Surely i cant wait :)

Dan nak tau tak sape yang palingggg famous dalam ramai-ramai tu?? Of course la

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


fareesh!!!!!


He is so adorable tau. The only baby dan yang paling muda on that trip. hehehe...

3 comments:

fabulous.farah said...

comel gile ok fareesh ni~!

nama idaman future anak tuh..hahaha..tapi eje lain sikit

aRi sHu said...

wahh best nya dpt camping ramai2 mcm tu..and yg penting ada toilet sndri..hehe..
best nyer g bandung!!

dat lil boy was sooo handsome..mata dia cantik..:p

Ms. Omey said...

farah: i pon suka name2 camtu yang start with letter f ni..

shud: memang best especially kalau camp tepi pantai..ala sedili tu pun dekat je kan..hehe