Friday, February 12, 2010

~Braces~


Its been 5 months since i pakai braces. InsyaAllah this year, dalam bulan 9,10 i dah boleh bukak. Yayy!! Memang lah tak sabar. Nop, bukan pasal pakai braces ni menyusahkan ke hape. In fact, i quite enjoying it. Maybe thats why some people said bila dah bukak surely u gonna miss those times when you wearing it. The process is not pain at all to me. Nak cakap susah makan pun tak. I makan jek ape i nak makan. The cleaning steps might be a bit fussy tapi lama-lama u'll get used to it.Like me, i memang ada tooth cleaning kit that i carry everywhere. Some of my pics taken :



 
  




Needless to say, semua gambar pipi chubby and macam ***** ada double chin. I gemukkk okeh.  Nantilah later-later i'll blog pasal my experience baru-baru ni wat test lemak. Memang menyakitkan hati sungguh. 

Sebenarnya i sangat jarangggg mahu ambil gambar senyum nampak gigi. Mostly my pics memang senyum tak nampak gigi dan cam malu-malu jer..haha..but maybe should start practising from now. Nanti dah bukak braces mahu ambil gambar lagi banyak dan pastinya macam iklan ubat gigi. ~lalala. 


And in case u never see me before i start pakai braces, u might never notice yang gigi i berlapis sebenarnya. Taklah teruk sangat and not really noticeable, but still??? Masa mula pakai tu memang tak dapat nak bayangkan sebenarnya camnelah braces ni boleh fix kan gigi tu. But all went well. Actually gigi i tak rata betul lagi. Still ada gigi yang tak turun and ada part yang ada gap lagi. But i still have 7-8 months to go. Hopefully by then gigi dah cantek. And i have to say this, though i admit i did have doubts masa mula-mula considering nak pakai braces ni, but i think after all it's really really worth your time and money :)

3 comments:

fabulous.farah said...

mane ade gemuk. cute okeh..best nye jadi petite,,jeles!

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

tak sabar nak tengok omey senyumm nampak gigi..hihi

Ms. Omey said...

farah: nape i rasa tak besttt..i wish i have height..huhu..

linda: omey lagiii tak sabar okehh..heheh