Sunday, February 28, 2010

Syafia Humaira



Antara petikan akhbar mak syafia humaira:



Describing her now ex-boyfriend as "inhuman" and an "evil animal", the mother of the 3-year-old girl who was brutally beaten to death on Thursday is crying out for justice."



"Nurhanim Aziz, 25, said she regretted being with the 28-year-old man for six years, despite the fact that he was a violent alcoholic."



"It is difficult for me to accept the fact that my daughter is gone and she had to fight until her last breath."



"I miss syafia. I do not think that I can go on living without her."




==================================================

"Menceritakan kejadian itu, Nurhanim berkata beberapa hari sebelum kejadian, berlaku pergaduhan antara beliau dan suspek menyebabkan suspek tertekan kerana perlu menjaga kedua-dua anaknya semasa beliau keluar bekerja. “Kami brgaduh mulut saja tetapi tidak sehingga dipukul dan suspek juga tidak pernah marah anak-anak saya di depan saya."

Kali terakhir saya jumpa Syafia Humairah ialah pada Rabu lepas dan dia gembira sangat nak keluar dengan Abang Mat (panggilan mangsa kepada suspek) sebab dah lama tak jumpa dengan suspek sejak beberapa minggu lalu,” katanya.

"Beliau tidak menyangka suspek yang berperwatakan baik dan sering bergurau dengan anak-anaknya merupakan seorang yang kejam dan beliau tidak akan memaafkan perbuatan suspek. "

==============================


  • Yelah tu pompuan, ko tak boleh hidup la sangat sekarang bukan pasal anak ko je dah takde, teman laki ko pun esok-esok dah nak kena masuk lokap.
  • Lepas 6 tahun ko menyesal la bersama laki tu. Eh, sampai 6 tahun tu. Tu pun pas budak tu dah mati kena bunuh. Kalau tak entah-entah sampai 60 tahun belum tentu ko boleh sedar! 
  • Pompuan, banyak mende lagi ko kena sedar. Bersekedudukan dengan lelaki bukan muhrim tu haram. Apa tanggungjawab seorang ibu pada anak. Tak nampak ke badan anak tu penuh luka.
  • Agaknya selama 6 tahun ni teman lelaki dia berperwatakan baik, tak pernah marah anak depan mata dia kan. Tapi boleh pulak pukul anak kat padang bola depan jiran.

Monday, February 22, 2010

Will be away~

Sangat penat. Tapi bukan penat badan. Penat kepala otak memikirkan benda. So tak boleh nak update blog selalu sangat. Kalau update masa emosi tak stabil nanti yang keluarnya semuaaa cerita beremosi..cam dia sorang je ada emosi..eheheh..Ni pun pack barang tak abis2 lagi. Bilik adalah dalam keadaan MasyaAllah. ish ish. Kenkonon weekend nak kemas bilik tapi sudahnya tiap-tiap weekend berangan benda sama. Owh pack barang bukan pasal nak pegi bercuti yer. Nak pegi keje tau tak. I'll be leaving for Terengganu tomorrow. Out station for 3 days. Hari khamis baru balik JB. Tetiba Jumaat dah cuti pulak. ngeh ngeh. 

Okey update sikit pasal braces. On my last sunday appointment ngan my doc. Everything went well i guess. Cuma doc masih tak puas hati ngan movement gigi atas tu so katanya untuk bulan ni selain pasang dawai cam biasa kena ikat getah lagi between gigi. And it's hurt ok!!!! I selalu duk diam-diam je kalu doc tengah wat keje but this time i sempat lagi suruh doc stop. Hihhh..the rubber quite tight jugak so terasa la sakit. Some more bila i tengok balik kat cermin rasa cam weird pulak. Dah la this i pilih warna striking pink. Ermm...




Ok, i have to stop now. Nak sambung pack barang. Till then. 
Lots of love from me :)

Wednesday, February 17, 2010

Family Day @ Tg. sedili


As mentioned before, masa Chinese New Year hari tu saya telah pergi berkhemah..heeee...kitorang pergi beramai-ramai dalam 30 orang kat Mutiara Motor Resort, Sedili. About 1 hour perjalanan la dari JB. We stay for 1 nite. Mula-mula cadangan memang nak amik chalet tapi due to last minute booking and peak time kan holiday so we manage to get only two! Memang ah tak cukup so chalet to cuma untuk orang-orang tua je lah yang muda ni ape lagiiiiii..pasang khemahh la..All together ada 5 khemah tu tak termasuk ada budak laki kena tido luar lagi la..heee..

Belakang tu lah chaletnya. Boleh la. RM138/night

We arrived there around 12 pm. Just nice terus duduk makan tengahari. The menu was fabulous, prepared by our maklang. Petang tu ada aktiviti perlawanan bola tampar then some of us just strolling along the beach. Laut adalah tak berape cantek. Air surut dan agak keruh so we decided tak payah mandi la tunggu pagi esoknya jer. Some more i think mandi pagi ni kulit tak sun burn sangat takk??

The boys. Family i banyak boy dari girl..hehe

Later on we just prepare untuk bbq that nite. Macam biasalah ada semua ayam, ikan, udang, sotong. 15 ekor ayam for just 30 of us! Sampai pagi esoknya still ada leftover. But it was fun tho. Ada cerita di sebalik bbq malam tu. Supposedly udang dan sotong tu kena tinggalkan sikit untuk umpan my aunty pegi memancing that nite but unfortunately semua habis licin i bakar..hahah..i was so excited tau nak pegi memancing kat jeti tu. Sorry maktam, i wasnt informed.

The chef..haha


Sudahnya malam tu i went to sleep early. And guess what, it was so freaking hottttt tido dalam khemah tu. Kalau dah semua bertutup berzip. Serious. Last-last my cousin bukak abis khemah tu so kitorang tido dalam keadaan khemah melopong. I bukan la takut ape since luar khemah pun ada boys tido cuma takut ada ular ke hape..eeeee...but at last biarkan je la janji dapat tido..





Conclusion daripada family day ini ialah bila balik badan makin gemok dan kulit pun makin gelap...heeee..Owh ya forgot to mention this is family on my dad's side. But anyway for mum's side pun dah arrangekan percutian ke Bandung this coming May, but tak semua involve. Surely i cant wait :)

Dan nak tau tak sape yang palingggg famous dalam ramai-ramai tu?? Of course la

:
:
:
:
:
:
:
:
:
:


fareesh!!!!!


He is so adorable tau. The only baby dan yang paling muda on that trip. hehehe...

Tuesday, February 16, 2010

Realiti


Mahu kembali kerja hari ni *sigh*
Monday blues bertukar jadi wednesday blues
owhhhh cuti..kenapa lahh cepat sangattt berlalu...
I want MORE please!


Friday, February 12, 2010

~Braces~


Its been 5 months since i pakai braces. InsyaAllah this year, dalam bulan 9,10 i dah boleh bukak. Yayy!! Memang lah tak sabar. Nop, bukan pasal pakai braces ni menyusahkan ke hape. In fact, i quite enjoying it. Maybe thats why some people said bila dah bukak surely u gonna miss those times when you wearing it. The process is not pain at all to me. Nak cakap susah makan pun tak. I makan jek ape i nak makan. The cleaning steps might be a bit fussy tapi lama-lama u'll get used to it.Like me, i memang ada tooth cleaning kit that i carry everywhere. Some of my pics taken :



 
  




Needless to say, semua gambar pipi chubby and macam ***** ada double chin. I gemukkk okeh.  Nantilah later-later i'll blog pasal my experience baru-baru ni wat test lemak. Memang menyakitkan hati sungguh. 

Sebenarnya i sangat jarangggg mahu ambil gambar senyum nampak gigi. Mostly my pics memang senyum tak nampak gigi dan cam malu-malu jer..haha..but maybe should start practising from now. Nanti dah bukak braces mahu ambil gambar lagi banyak dan pastinya macam iklan ubat gigi. ~lalala. 


And in case u never see me before i start pakai braces, u might never notice yang gigi i berlapis sebenarnya. Taklah teruk sangat and not really noticeable, but still??? Masa mula pakai tu memang tak dapat nak bayangkan sebenarnya camnelah braces ni boleh fix kan gigi tu. But all went well. Actually gigi i tak rata betul lagi. Still ada gigi yang tak turun and ada part yang ada gap lagi. But i still have 7-8 months to go. Hopefully by then gigi dah cantek. And i have to say this, though i admit i did have doubts masa mula-mula considering nak pakai braces ni, but i think after all it's really really worth your time and money :)

Tuesday, February 9, 2010

equation


BUSY
MALAS

=


Sunday, February 7, 2010

update saje-saje




Last weekend masa jalan-jalan kat city square i jumpa satu kesai aksesori ni yang jual banyakkk belt cantik. Owh i love it!!! Though jarang jugak i pakai additional accesorry cam belt ni (maklum la malas la katakan). Tapi i sukeee. Cuma macam malas la nak beli banyak macam membazir pulak. I nak kurangkan sikit belanja untuk 2,3 bulan ni. I mean just nak berbelanja untuk keperluan sahaja. Kena save some money untuk pergi bercuti. huhuhu. It's fair la actually. Masa bercuti nanti boleh la shopping puas-puas. 

I just bought one in white colour.

This coming Chinese New Year holiday, i already planned untuk pegi camping. Yes, you read it right. Me going camping. I know, it's soooo not me. Percubaan yang menarik untuk meninggalkan katil besar, bilik aircond untuk tidur dalam khemah. But for just one night, surely i can survive kan??? Hopefully :)

yeahh..mahu camping di tepi pantai

Tuesday, February 2, 2010

scary nite, singapore, india






Saje je nak letak gambar ni. Patutnya tingkap bilik i ni ada langsir tapi bibik cuci pulak. No wonder la petang semalam pas balik keje bibik tanya i takut tak tidur kalau tingkap takde langsir coz dia belum cuci lagi. So i said ok lah takpe. Then bila senja gitu tengok tingkap melopong rasa semacam pulak dengan dah la ada pokok-pokok besar background belakang tingkap tu. And last nite before tido serious i nampak ranting-ranting tu semua bergerak. Scary giler weh. And last nite was a long nite to me. I was sleeping under the duvet all time. 

On a side note: i'm off to singapore this morning to fetch the parents. Yeah they're back from India! I hope they bought something from me. Ok wrong said, i hope they will reach home safely.

Last 2 years in India