Tuesday, January 12, 2010

where do i start?



Thinking of decluttering the wardrobe.


But just look at the way mine is now:





*sigh*


I never find it easy to sort my clothes. Even for the ones that i rarely wear pun. I always feel that i need ALL. Macam rasa sayang pulak. And look at what i found in my wardrobe:








Same size and design just in different colour. One of it still got the price tag attached. Padahal beli mid-year tahun lepas lagi kat jakarta. hehe. Impulsive buying sungguh. What do i think masa beli tu eh??? And it must be a long time since i last wear it. Tu tak termasuk pile of kain-kain pasang belum jahit lagi dalam wardrobe. Seriously, either i have to throw out half of the clothes, or i jangan shopping baju untuk this year. But surely i cant go with the latter option kan. hehe. Some more i got trip to Bandung in May. And to few other countries as well. And yeahh..kalau duduk kat Malaysia je tak pegi mana-mana pun still akan shopping jugak kann..so i just have to start sorting my clothes first. Its gonna be one hell of a task.Wish me luck!

7 comments:

ederq said...

haha! biasala pempuan. i have sorted unworn stuffs since nak pindah2 baru ni. mak ai. sayang nya. tapi mmg byk betol yg dah berzaman tak pakai or tak pernah pakai. hihih.
and now that i have to share my 4doors closet with hubby. SIGHH
another 2 door closet nk letak towel, cadar segala. tidak cukuppp. i need a walking closet. haha dream on!
and omey, u sedekah je brg2 u taknak kt anak yatim. hihi. pastu shopping lg. mana leh tak shoppingggg. tipuu. haha

Nanak said...

yg kaler merah tu, ko pos kat aku k.,.

miss b said...

babe.. donate je sayang.. or kalo ikut oprah nye idea, bt garage sale or that sort of stuffs... dapat gak duit..

Ms. Omey said...

derq: maybe i should request walking closet kat hubby bila nak kawin nnti..hehe..btw takleh imagine lagi camne nak share closet ngan org lain wpun husband sendri, brg sendri punnn dah melampau2..mungkin dia pun leh terkejut tengokk haha..

Nanak: great idea. r u serious?

B: mmg plan nak donate cuma ingat nak bagi certain person je coz syg lah baju2 tu masih baik kan..

Nanak said...

i'm serious la..

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

bagi linda kain2 yg taknak tu =p
hehe..
omey nak ikut g bandung balik..hehe

Ms. Omey said...

nanak: yeahh..let me finish kemas2 dulu yeaa dear..

Linda: jom ah linda..gi bandung byk2 kali setahun pun takpe..best kan :p