Sunday, January 31, 2010

week.end



Dah lama kan tak update blog *sigh*


Banyak benda nak cerita tapi seminggu dua ni perasaan adalah agak sedikit down dengan sedikit masalah. Nak tidur malam pun susah dowh. But being me lah kan, kalau ada masalah, memang orang sekeliling takkan tau. Maybe nampak la tak ceria macam kebiasaan, but i'm not the type of person yang asal ada masalah je nak cerita  or luahkan kat orang. Seriously. Before confide cerita tu kat somebody else macam nak kena pikir sepuluh kali dulu je. Even pada orang yang paling terdekat. Bukan apa, takut sebenarnya, kadang-kadang orang tak paham apa yang kita cakap. Even worse, if our words being manipulate. Tetiba dengar citer orang lain macam terpikir "eh aku ada ke cakap camtu dulu" . Kalau cerita kat orang pun biasanya cuma surface masalah je. Never go into details. Macam cerita kat blog lah. Tu pun kadang-kadang orang assume macam-macam. Terpulanglah.

So apa yang i buat bila ada masalah? Nak kata update blog pun takde jugak. haha. Entahlah. paling-paling boleh meredakan perasaan, menangislah. Sepuas hatinya. Semahu-mahunya. Sendiri-sendiri dalam bilik tengah malam. kalau orang dengar tu scary jugak tuh. Apart from that, cuba menyibukkan diri. Nak distract kan mind dari memikirkan masalah. Tapi tu pun kadang-kadang tak jalan. But anyway, so far im okay. Things are getting better. Takde masalah yang tak boleh diselesaikan kan?

Nasib baik banyak perkara menggembirakan berlaku dalam weekend ni. I'm so happy happy happy :)

On saturday i went to singapore to send my parents to India. They depart from Changi Airport. Seriously it just a trip pegi balik changi airport. Langsung takde temptation untuk singgah round city ke hape. Lama jugak dah tak jalan kat Singapore. Masa krismas pun tak sempat pegi. So pasal takde gi jalan-jalan  amik lah gambar sendiri terkini je yang ada. ceh.


chubby. haha.






As for Sunday. Ceritanya lebih menarik. But i'll keep that till later ok *wink*

1 comment:

Nanak said...

tudung cantik la..:)