Monday, October 19, 2009

Plaza Premium Lounge-LCCT, Xiaoshan Airport, China



The other day masa nak ke China,we all arrive awal pagi dalam kul 5 gitu. The flight is around 8am. I wrote this entry before. Pasal percutian yang tak jadi. Ticket tu da burn so terpaksa la purchase ticket baru. We fly with AirAsia now everyone can fly anyway. AirAsia got few destinations to China among is which is Hangzhou. The ticket cost us around rm800++/per person hey of course quite cheap compare to MAS. So on that day, we arrived LCCT around 5 am. Still a tad early to have a breakfast. But luckily kitorang semua bole masuk Plaza Premium Lounge. Nak masuk, senang jer. You just have to own one of these




Lounge ni berbeza2 untuk setiap airport. Tapi yang kat LCCT ni tade benda sangat la. Cuma selesa la boleh resting kat situ. Did you all agree with me antara benda yang sangattt memenatkan bila travel adalah the time amount of time have to spend waiting kat airport. ughhhh..sometimes you have to spend even 4,5 hours before flight departure kat airport. Tersangat lah boring taktau nak buat ape weyy....



so dalam lounge ni boleh la makan2. we had our breakfast there. save money lor. haha. padahal dalam flight nak makan lagi.


and even blogging since got computer and internet access there


mase kat airport waiting for flight nak balik malaysia lain pulak ceritanya. Pasal takde lounge yang ada access nak masuk kan so melilau-lilau la kat airport. dan yang paling sengalnya tour guide and driver tu bole pulak antar kitorang ke airport 8 jam before flight. just imagine . dah la xiaoshan airport tu pun kecik. puas round2 to kill the time. last2 cari seat pastu....



xx
xx
xx
xx


zzzzzzzzzzzz....



so ape yang korang buat kalau boring menunggu kat airport eh? kalau kat oversea nak call orang tersayang kat Malaysia kang pengsan membayar bil kang. certain negara cam China charge international call tersangat lah mahal. I also bring book to read tapi tak bole nak masuk dalam kepala. maybe kalu light reading bole la.

7 comments:

Mrs Zamzuri said...

hye babe. tq for dropping by.

i lived in kuningan area. office right behind jw marriot. u plak pi area mana?

amiza said...

memang boring kalau kena menunggu lama2..mcm aku plak, i would rather sit and study/observe other people behaviour yg ada kat airport tu..kalau nak membaca pon, only a light reading laa

N A N I E said...

bosan gak kekadang kan..tapi dah lepak dalam lounge tuh shud be ok..:)

IntanLal said...

Kak,intan paling x suka menunggu..tp kadang2 bila menunggu nie banyak aktiviti & kerenah manusia yg kita boleh tengok..best gak..

Ms. Omey said...

mrs zamzuri: hi i slalu visit book fair sana..stay area wahid hasyim. tempat tu happening sket kan..

amiza,intan: yeah tengok2 orang kalu airport besar best la kalu kecik tengok orang pun orang tgk kita balik :)

nani: kalu lepak2 kat lounge memang ok tak terasa penat sangat..

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

omeyyyy..
ko tido omey..
ahahaha..
anak sapa lah ni

Ms. Omey said...

kalu dah kepenatan taktau nak watpe camtu la jadiknya tak pedulikan orang keliling..hehe