Tuesday, October 20, 2009

Hangzhou, China

Since kitorang pegi ni amik pakej untuk ground activity so semua dah included dalam package. Hotel, Makan, entrance fee, travel itenarary tour guide dah prepare. So banyak benda i pun tak sure about the actual cost. We stay 1 nite only kat hangzhou. The hotel, crown plaza hotel is located betul2 kat bandar. Hotel ok lah, not bad. Tapi somehow i rasa kat china ni katil hotel diorang agak keras ek? hotel 4 stars pulak tu. masa kat hotel shanghai pun camtu. Breakfast at hotel is included tapi paham2 lah mana boleh amikkan so we just end up makan maggi kat bilik hotel tiap2 pagi.





The only place yang kitorang visit kat Hangzhou adalah the so famous west lake. One of the most beautiful sights in Hangzhou. Cantek dan menenangkan. Kalau ada kat malaysia bole pegi hari2..ahaha... we just naik cruise and jalan2 enjoy the scenery. Since the weather masa tu pun quite nice, around 15-20 degrees so selesa la jalan2. Here are some of the pics:


entrance of west lake. tasik ni sangat2 besar.
ada few spot kena bayar untuk masuk.
tapi ada jugak yang memang open tu public.


cruise. dalam 40 minit lebih kurang.


weather sangat besh masa ni.
perfect time to go on holiday.


ada few kolam ikan kat sini.
red carp fish i rasa. sangat cantek.


jalan2 menikmati pemandangan. heh.
time holiday la bole enjoy moments camni.
kalau kat malaysia selalu busy takde maknanya tiba2 nak pegi jalan2 pulak.


us (sis, mum and me)


after that kitorang terus gerak ke shanghai. jauh jugak dalam 2 jam lebih baru sampai. Will update soon pasal kat shanghai ok. Tapi mmg more tu jalan2 visiting places la. shopping tak banyak pun. geram tau ngan travel guide nih.

5 comments:

aRi sHu said...

besh nya dia jalan2..next trip will be ??? ..mana pulak?

puan.farah. said...

ur mom masih muda..mcm sebaya jer 3 orang

IntanLal said...

hahahaha..bestnya... :) mesti bestkan naik cruise...

Ms. Omey said...

next trip will be next year la pulak. negara yang i teringin sangat nak pegi..heheh..

Ms. Omey said...

Farah: owh my mum's not even 50 yet. kawin muda so anak dah beso2..heheh

Intan: besttt :)