Sunday, October 4, 2009

coret-coret rumah terbuka

  • Sebenarnya open house ni buat 3 dalam 1. Open house company, orang kampung dan UMNO (my dad ketua cawangan). Alhamdulillah the big help comes from our staff. Start dari hari jumaat boleh berkumpul kat umah merewang. And during the event pun diorang la banyak tolong.
  • Of all menu, yang catering ialah kambing golek, nasi minyak and mee rebus. Laksa Johor and soto is specially made by my mum. Yeah, 1 thing that i didnt inherit from mum is her cooking skill. But i definitely had the makan skill!
  • Start jam 11 tetamu dah mula datang dan berterusan sampai la nak masuk maghrib. Nasib baik this year setting meja agak banyak. Selain kat dalam garaj rumah, 1 lagi khemah dipasang kat taman rumah.
  • Makanan semua alhamdulillah mencukupi tak berlebih banyak sangat in fact rasanya pun cukup2 je dapat la bagi yang menolong bawak balik.
  • Cerita tak best one the staff's car kena pecah! berani betul sape yang buat tu. The car parked a bit far from the house tapi yelah kat luar umah kat jalan tu pun memang ada RELA jaga sepanjang majlis.
  • Yang banyak menjadi tumpuan kitorang masa open house ni ialah babies! banyak sangat budak comel2 datang.
  • Dalam sibuk2 my mum kan, sempat lagi tengok2 kolam ikan tu. My mum risau kan bukan ape, 1st takut ada budak jatuh as the pond agak dalam and my mum taknak budak baling2 batu dalam kolam tu.
  • Client yang i invite tak semua datang. But happy some of them could make it. Yelah, paham, hari tu memang banyak sangat clash ngan open house kan.
  • Ada sedara cakap open house ni pun dah macam kenduri kawin..ahaha..opss..


I will upload those pics in the next entry ya.
Nak tunggu gambar yang cantek punya dari DSLR

4 comments:

aRi sHu said...

wahh best nye..x jemput pun..:(

Ms. Omey said...

ala babe..yelah lupaaa u kan kat jb je..takpe boleh jmpa je kalu takde open house pun kann..

Nanak said...

aku nak tgk gmbr la..

Ms. Omey said...

yerrrr laaa..