Sunday, September 13, 2009

shop till drop



amik ko sampai kiri kanan nak bergambo ngan handbag. eheheh..actually yang brown colour is mine. Yang putih tu i saje2 testing posing2 tengok cantik tak. eh cantik tau. material pun cantik. that one is from guess. i berkenan sangat. tapi yang tak berape berkenannya pulak warna tu. even putih tu sangat cantik and stunning tapi nak menjaganya..alahaii...pegang2 sikit dah kotor..belum lagi kena conteng ngan pen ke apa...i ni kan lasak sikit..tak praktikal untuk pakai hari2. lagi pulak kalau kena kerja luar slalu cam i. lagi satu i skang ni i tak suka handbag yang kecik sangat mcm boleh letak hp ngan purse je. Biar besar sikit mcm2 boleh isi. heheh..so last2 terpaksa berpuas hati dengan ini:

::
::
::
::
::
::
::
::
::
::


hehe..skali smpai 2 handbag rembat!! tapi actually dibeli pada 2 waktu yang berlainan dan tempat yang berlainan.



the big size one. boleh sumbat macam2. boleh bawak pegi holiday nanti. ecehh..



the small one. boleh bawak pegi keje. eleh alasan jek bru bulan lepas beli handbag untuk keje jugak konon2.



sempat jugak grab something from house of leather for 'him'. kitorang memang tiap tahun tukar2 hadiah raya..elo cam krismas la pulak..


Part yang tricky skit ialah nak carik kasut raya je lagi. adoi kat JB ni agak limited sikit choice yang ada. pegi butik guess kasut2 pun tak berkenan. Bonia lagi langsung tak berkenan. . hahah. i nak carik nine west atau aldo. unfortunately kat JB takdeeeee... ermmm...last2 grab sandal dari carlo rino jek la..



ntah kenapa, kasut raya is a must for me.
walaupun kasut lama sikit punye banyak tak terpakai2.



so far, i've done with the shopping raya. since weekend last sebelum raya kan so both sabtu and ahad memang pulun betul carik barang raya. orang kat shopping complex tak payah cakap nampak sangat semua pun buat last minute preparation. tapi i have to admit, last2 minute shopping ni memang best. rasa excited sangat2. i sempat grab 2 pasang baju kurung moden ready-made untuk raya. padahal yang tempah kat tailor pun ada jugak tapi nak wat camne kan dah jalan2 ternampak dan terberkenan pulak. Minggu last raya ni tinggal nak settlekan tukar duit raya je. I've started giving out duit raya since last year. yelah dah keje and ada rezeki lebih sket kan, berkongsilah dengan orang lain :)


so far these are things yang i dah list kan kena beli/sediakan untuk raya:

baju raya(s) ===> checked!
handbag(s) ===> checked!
kasut raya ===> checked!
tudung match ngan baju ===> checked!
duit raya ===> sampul2 free dah cukup, duit belum tukar!
make up ===> cukup2 la yang ada tu tak payah beli dah!



muka penat bershopping



9 comments:

amiza said...

amboi..shopping sakan nampak..anyway apsal amek gambar tak tunjuk braces yg baru pasang sekali tu? duit raya utk aqilah ada tak??:>

IntanLal said...

wah..bestnya kak. intan pun shopping raya ari tue, sangat memenatkan. beg raya, kasut raya, baju raya, tudung raya, dan kuih raya dah ada. Alhamdulillah... :)

ederq said...

ok left me yg blom shopping. esok baru nk pg ou. babe, time i dok jb mmg la ssh gila cari brg besh. so pgla ke spore. mmg byk choice. hihi

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

uwaaa..jeles ok..
hamboi2 omey..gambo last kat kedai brg kemas gitu?
ada jugak gelang tgn raya ke? hihi

aRi sHu said...

wahh shopping sakan die eh? nape x cari handbag pink? bole match dgn braces..hehe..

Ms. Omey said...

amiza: shopping2 raya je..hehe..nak, nak bagi duit raya kat aqilah!! wahh mesti banyak aqilah dapat collect thn ni kan..

Intan: wahh tahun depan lagi la meriah Intan dah beraya berdua :)

Derq: memang ada plan nak pegi tapi kan skang tengah h1n1. kang sakit tak beraye pulak..heheh..

Ms. Omey said...

Linda: ihh nampak aje dia..haha..siap gelang tangan raya tu..tak tahan..kang orang cakap i over pulakk..

shud: handbag pink dah penah beli dah standby dah :)

aNoi said...

Helloo....sakannnnyeeee bershopping ya!heheh....

best2 sungguh retail therapy nie kan... aku memang tak bleh aa nk jejak kaki kat shopping..sure terjebak gak nk beli satu barang.huhuu

Ms. Omey said...

betul kalu nak slamat jgan pegi mall langsung..save duit..kalu da pegi gerenti ada je la nak bawak balik..