Tuesday, September 29, 2009

I turned 26 today



Hi, my name is omey (nama samaran). I'm 26! haha.


29 September 1983. Its my birthday! woohooo 1st time wat announcement birthday sendri dalam blog. takpe kan tapi.

Apa yang lebih diharapkan pada hari yang istimewa ini? Nop. Bukan surprise birthday party, bukan birthday cake, present atau belon2 . Cuma satu.


Doa
.

Your pray.


Apa-apa doa sajalah. Yang baik, of course *rolling eyes*. Dan kalaupun tidak diekspresikan di blog ini, di dalam hati pun tidak mengapa. Yelah, memang kita sendiri tiap masa kan berdoa setiap kali lepas sembahyang, tapi kadang2 nak jugak ambil berkat didoakan oleh orang lain kan. True, bunch of presents will make me happy but the berkat of 'doa' will be carried till my last breath. Owh i dont have any birthday wishlist. At 26, those 'material thingy' is not what matters most to me. Dan saya sudah sangat2 bersyukur atas segalanya. For all that i have and also for what i cant have :) Apa yang menjadi bahagian yang ditetapkan Tuhan untuk saya. Dan apa juga yang ditakdirkan bukan untuk menjadi milik saya. Alhamdulillah.


Starting from today, semoga saya boleh belajar menjadi insan yang lebih baik. Dimurahkan rezeki. Rezeki itu pada saya adalah dari semua segi. Bukan kesenangan hidup semata-mata. Bukan cuma nak harap jadi kaya cepat. Ketenangan hati itu adalah satu rezeki. Tidak memudahkan perintah Tuhan. Tidak iri hati bila tengok orang lain lebih senang. Tidak merungut bila dalam kesusahan. Tidak menyalahkan orang lain bila berbuat silap. Tidak mudah melenting mendengar cakap-cakap orang.


Semoga.


ok now mari lihat gambar bersama insan-insan tersayang nombor 1:





Bersama insan-insan tersayang nombor 2:




Insan tersayang nombor 3:


ttteeeeeetttttttttt....


ok, lain kali jelah sambung...daaa..



I claimed my birthday present already.
Awesome.
Thanks to YOU (you know who you are)

15 comments:

Annaster said...

happy birthday..=)
moga panjang umur dan dimurahkan rezeki..

Ummuwardah said...

Aku memang ingat birthdaymu omey hari ni.. Happy Birthday ya omey! Moga dimurahkan rezeki selalu dan dicepatkan jodoh dengan lelaki yang soleh..Amiin ;-)

ederq said...

happy bday omey dearie! aku doakan kau murah rezeki dan dilindungi allah. xoxo

aRi sHu said...

omey dearie. happy birthday!!!

amiza said...

happy b'day!!moga dimurahkan rezeki dan cepat2 kawin..mine was on 20th sept, falls on 1st syawal..

miss b said...

hi babe! hepi bday.. dkt2 je bday kite rupanye.. hv a marvelous bday celebr8n..

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

omey
hepi besday
semoga d panjangkan usia, dan d murahkan rezki.

wahhhh...dah 26..muahaha..
boleh kawin dah ni

sakan said...

suda maju blog ko skang ek..hehe
anyway...heppy bezday...=)

Nanak said...

sayang, happy bornday..muahs...xoxoxox

Liyanaroxx said...

Happy besday omey!

IntanLal said...

Salam Kak,

Happy belated birthday :) God bless u and life in bliss :) Amin

Ms. Omey said...

THANK YOU SO MUCH~

puan.farah. said...

happy b'day~

salam perkenalan :")

puan.farah. said...

happy b'day~

salam perkenalan :")

Ms. Omey said...

Thanks :)

salam perkenalan juge.