Wednesday, August 12, 2009

should I? SHOULD I?


I nak pasang braces. Ngeee~
Gigi tak lah teruk sangat sebenarnya.
Cuma nak buat penambahbaikan.
The cheapest cost i found so far RM3500
(cheap la sangatt tu kannn)
Anyone tau tempat lagi murah ke?
Ada jugak suggestion untuk pasang crown/bridge.
Cost untuk setiap gigi pun rm700.
Tu kalau 1 gigi, kalau 2,3 times la ngan 700 tu.
Might as well pasang braces je terus kann?
Tapi tempoh masa kena 2 tahun!
Consultant tu kata gigi tak teruk pun kena 2 tahun jugak.
Baru hasilnya lebih baik.
wow. lamanye kan.
My mum tanya kalau nak kawin camne? haha.
Harus difikirkan untuk tidak kawin dalam tempoh tersebut.
Tu kena pasang cepat2.
Lagi lama tangguh..lagi lambatt kawin...
relevan tak?

13 comments:

Nanak said...

do u stil remember our xhsemate Soo Ling?hehehee...
my fren minggu depan ni start pakai..kes sama la dgn gigi taring u tu..tapi dia cabut dulu gigi taring tu..

p/s
tapi i suka sgt tgk Nana Era, cantik kan lepas pakai braces...jumpa suami lagi...wah...motif??

aRi sHu said...

hye there..tumpang lalu..hehe..i pun ada plan nak pki braces..tp so far semua rm5000++ la..yg rm3500 tu u survey kt mane?

ederq said...

eh pakai laaaa. lawa nanti. hihi. i gigi jarang so i have other options other than braces which is composites.
pakaila pakaila. hihi. tapi, kalau nk kawen boleh je take out kejap. better pakai cepat omey. hihi
senyuman menawan! hihi

:: || Mrs. Izwan || :: said...

nak pakai gak, tp takott sakit errrrr...

Ms. Omey said...

Nanak: Did our dear Soo Ling wear braces? i mcm x ingat pulak. Braces mmg boleh mencantikkan lagi muka..hukss..

Ari Shu: Hi there :) Normal cost untuk pasang braces around 4800++ tapi i ada survey 1 dentist kat Plaza Larkin charge rm3500 only. Thats the cheapest so far.

Ms. Omey said...

derq: owh boleh eh take out kejap untuk kawin..ok la camtu..risau pulak nnti tiba2 plan nak kawin tp da pakai braces..

Mrs Izwan: Hi :) I rasa tak sakit cuma mungkin rasa x berape selesa sangat lahh...agaknye lah..

aRi sHu said...

dear is it klinik mesra??

ederq said...

boleh je rasa. hihi.
tp mula2 tu suffer kot dorang ckp. sapa2 nk kurus, pki bracesla. mesti mkn pun da kurang. hihi

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

nak try ke?
takyah la omey..
dah cute dah..
mahal lak tu..wiuu !~

Ms. Omey said...

ari shu: i x ingat ape nama klinik tu. nama orang rasa. kat plaza tu ada 2 klinik, 1 klinik biasa 1 lagi klinik pergigian. klinik mesra yang biasa rasa..

derq: suffer pun xpe. Untuk kecantikan :) i pon ada dengar pasal bole kurus tu..xpayah pegi slimming centre lagi..hikss..

Ms. Omey said...

Linda: tengah pikir2 lagi. tapi memang rasa cam nak buat..memang ah duit tu bole buat mcm2 lagi..klu shopping pun puas :)

:: vErde+hAzizi :: said...

i nak jugak pakai...tp sebab nak kurus..boley?!?!?! hahahhaha...
no lah...if u think u need it, then why not ;) its for ur own good...3.5k tue jgn kisah sangat...it pays off later bile dah complete the treatment :D

Ms. Omey said...

Verde: True. If its really worth why not kan? i pun pikir camtu jugak.