Sunday, August 2, 2009

My Life


1. Now is already August. Makin nak hujung tahun memang makin akan sibuk. Bukan sebab nak puasa or raya, tapi menjelang hujung-hujung tahun ni lah peruntukan-peruntukan pembelian buku akan keluar. Senario sama setiap tahun, semua projek nak kena siap sebelum mid Disember. Terkejar-kejar. Sangat memenatkan. Bukan penat secara physically kena angkat kotak ke apa (tu pun can be part of the job jugak) tapi penat pasal nak completekan keje pembekalan. Belum masuk tender lagi kalau ada rezeki dapat.





2. My part-time business yang masihhh tak gerak-gerak sampai sekarang. Oh my, I cuma ada 24 jam sehari, 7 hari seminggu, i got full time job, what do you expect? I came up with loads of plans. Nothing started so far. Great. Whatever.





3. Family vacation this 8th of August. Oh you must be wondering, its a vacation!! I'm supposed to be happy. Entah lah. Travelling is so much fun for me, of course. But there are times when you just take things as the way it is. No more excitement. Nothing sort of it. Times when you just want to follow the flow without really thinking too much of it. Same goes here. No need to worry, I'm not having a breakdown tho. Just need a little break (yes, i need this vacation). After the break, everything will be back to normal, I hope.




4. A decision, a very very important one, to be made. Actually I made up my mind long time ago, but somehow, Allah terlalu sayangkan I. Jadi diturunkan terlalu banyak ujian. Alhamdulillah, it change nothing. Everything just stay the same. Apa pun, I tetap dan masih berdoa. Kalaulah apa yang I rasakan dan lakukan sekarang ini benar dan membawa kepada kebaikan, mudah-mudahan dipermudahkan olehNya.






5. Future plans. Terlalu banyak. Masih tak tercapai. 1 or 2 big plan i hope can be accomplished in 2010. Yup, kadang-kadang kita tak boleh berharap semuanya berjaya dicapai dalam sekelip mata. Beri sedikit masa. As time goes by lah kan. Sedikit-sedikit.









After all, one can only hope right?

5 comments:

IxoR@ said...

Hi Omey...

Sorry..tercari-cari msg box kt luar blog tp tak jumpa...

Tq Vote Ixora...esok pakat dgn kawan2 vote me again...

TQ TQ TQ....muaaahhhh.

Ms. Omey said...

Welcome :)

amiza said...

omey,ko buat bisnes apa tu?

miss repunzal said...

omey ~
at least omey tahu gak apa yg omey nak dlm hidup kan?
dah ada perancangan..bagus2.
mcm linda..hurmm hampeh..
kerjaya la plg teruk..
cepat bosan dgn kerja..
sampai penah satu ms ..mcm nk try
kerja semualah..hehe

Ms. Omey said...

amiza: bisnes kebaya actually aku beli kat Jakarta

Linda: memang ah linda. time muda2 ni (perasan) memang rasa mcm semua keje nak buat dan boleh buat. Seriously i pun penah rasa bosan sangat2 dengan keje skang, tapi kena motivatekan diri jugak. Nak tak nak kena keje jugakk kann...