Wednesday, August 26, 2009

Fav books!



I just realized, semenjak abis study and keje ni, 1 thing yang jarang2 i buat adalah MEMBACA. Yeah..membaca buku ye..Bukan jenis light reading cam paper or magazine. Cakap pasal buku, among authors yang i suka, just to name few of them and some of their books that i owned:



Sydney Sheldon

I ada hampir semua collection Sydney Sheldon :) Novel2 beliau, trust me, once read, its hard to put down.. benda2 lain seems to be unimportant to me.. kat opis pun i bole selamba duduk ngadap novel (walaupon keje bersusun menunggu)




John Grisham

I have no passion or whatsoever in law. Tak minat. The very first Mr. Grisham's novel yang i baca ialah The Runway Jury.
And since that i try to read more of his books and somehow boleh jadi addicted pulak.
Tapi ada 1,2 novel la yang i rasa tak menarik.




Judith Mcnaught
Love story...haha..tapi ada jugak citer thriller.
Romantic kadang2 terlebih jugak tapi boleh laa layannn..




Sophie Kinsella

Need to say more?
The Shopaholic Series yang boleh buat u tergelak sorang2 baca and kadang2 benda yang ditulis tu memang sebijik kena kat diri sendiri. Tapi pada i the best book still 'Can u keep a secret?'. Seriously, tak boleh tahan la baca buku tu.




Stephanie Meyer
I'm not really into vampire stories actually. Citer2 hantu pun tak minat. So when 1st twillight saga boomed the market, i was like..ok, vampire, just let it pass. Illogical things like vampire fall in love with human is really something that is unacceptable for me to read. (the reason why till now, i cant never finish harry porter, sorry *shrug*) But one day, a friend of mine sangat beriya2 suggest kan citer twillight ni. So i pun beli the first book twillight and oh my, after read, seriously even i myself wish for a vampire boyfriend! haha..and i love the movie too..dah suka tu i pun terus la complete kan my twillight saga collection..yay!


Being in the books industry, i boleh dapat diskaun yang agak baik sebenarnya untuk beli buku. Tapi pasal dah agak kurang masa untuk membaca so tak nak la beli banyak sangat. And owh, i do read malay books as well yer :). Cuma kalu novel2 cinta melayu tu harap maaf la. Memang tak boleh layan. Senang cerita, i appreciate karya2 yang baik. Dan seboleh mungkin akan dapatkan buku tu. After all, u are what u read, am i right?

Ada recommendation untuk author2 lain yang menarik untuk dikongsi?

17 comments:

miss b said...

babe, u knw wht, we hv d same collections of books! plus i read virginia andrews as well. tp, seriusly, all ur collections; been thr, done that! (>.<)

ederq said...

try marian keyes books! hihi.

IntanLal said...

Salam kak, Yup i agree with u. Can you keep a secret written by Sophie Kinsella memang best giler. intan ada kebanyakan buku sophie kinsella. hehehehe...

:: || Mrs. Izwan || :: said...

I ♥ Twillight!!!!!!!!!!

Arlina Rosli said...

akak pun tersangat kuran mebaca skrg ni...

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

la..omey ulat buku upanya..

pssstt !! : semua kat ats ni ulat buku..
uwaaaa..jeles okeh !

Nanak said...

dah lama tak baca buku2 mcm ni..paling2 pun mags je..huhu

BuDakHutaN said...

mcm mana dengan karya Ramlee Awang Murshid ? minat tak ?

Ms. Omey said...

Miss B: babe, camtu i should try virginia anrews la since taste pun lebih kurang :)

Derq: ok, thanks dear. noted.

Intan: Latest one by sophie kinsella novel twenties girl. belum beli pun lagi tapi rasa2 mesti best jugak.

Mrs Izwan: kan??? :)

Ms. Omey said...

Arlina: hi kak. thanks dropping by my blog :)

Linda: ulat buku ke? heheh..tapi skang ni memang serius da kurang sgt2 membaca tau.

Nanak: cleo? hahah

Budakhutan: owh, favourite jugak tu. cerita lain dari yang lain kan :)

miss b said...

omey,
im gonna start reading twenties girl. dh ada kt tgn since last saturday, tp blm lg bukak. im afraid once i've start i cant stop! kang en. soulmate minum air masak je masa buka! ehehehe! bt my twin kata tak best sgt.. tu menambah sbb utk tidak bgitu excited 2read. teruk kan? bt, nnt i start n i'll comment

Mrs LVoe said...

dear, u can get discount kalo beli buku.. ermm camni leh la suruh belikn hehehe

Ms. Omey said...

Miss B: i blum beli lagi 20s girl tu. read the sinopsis pun cam biasa2 jek. nanti buat review eh! bole tau worth buy ke tak.

Mrs Lvoe: no probs dear.. :)

aNoi said...

Babe,

Aku dah lame kepingin buku Sydney Sheldon - Are u afraid of the dark?

Ko bleh dapatkn dgn harga best price tak utk aku? miahahhaa

Ms. Omey said...

anoi: are afraid of the dark tu best tau..beli la..hehe

miss b said...

yeay babe.. dh bc 20s girl.. not d ordinary kinsella's style of writing. u wont get d normal hilarious storyline. cm bittersweet la d story. whn i 1st read d title i tot it meant someone's age.. tp bukan.. i cant do review cz i'll end up describing d whole thing. so, all i can say, its alwiz worth it reading kinsella. (though my twin tak suka la 20s girl)

n 4fun reading, myb u can try meg cabot.. pn best gak..

Ms. Omey said...

owh, then i should try read it myself. mmg nak beli tapi tak sempat lagi.