Saturday, August 29, 2009

Buka Puasa 2

The hotel (pic credit: google)


Hari Khamis ari tu i naik KL. Arrived around 3 pm then terus check in hotel. We stayed at Cititel Midvalley. Then we just relaxing at our room since malam tu nak kena keje nak buat selection kat MPH. Konon-konon decide nak break-fast kat Kenny Rogers but i didnt even bother to make a reservation first. Pastu pulak pukul 6 lebih baru turun! hah! Then i pun pegi la mv straight to Kenny Rogers. Ok, full house. Switch option to Nandos, also full. At that moment i was like, alamak..camne nih..kalu i ngan my colleague je takpe. But there are 7 of us! My client pun will join us but they still not arrive masa tu. I rasa almost sume tempat kat food arena tu i tanya including nandos, Manhattan Fish Market,Chicken Rice Shop, Secret recipe and pizza hut. Semua penuh beb. Takkan nak ajak client bukak puasa kat donut krispy kreme pulak kan? So finally i decide bukak puasa kat hotel jek lah. Tu pun dah penuh jugak but they've been kindly enough nak tolong setkan jugak table for 7 cuma jauh sikit la. Fuhh..lega jugak la walaupun at first tak rancang nak bukak puasa kat hotel, yelah since sahur pun kat hotel jugak kan.


The rate for buffet ramadhan @ Cititel Midvalley is RM65/pax.
Discount 20% for the 1st and 4th week of Ramadhan.




To be honest, the buffet was kind of %&*#. Makanan tak berapa sedap. Choice of lauk-pauk langsung tak menarik dan tak membuka selera langsung. Desert tak best. Seriously, i would not recommend it. Makan pun sikit jer. As for the buffet sahur pulak, ok la coz tak semua hotel nak provide buffet untuk sahur ye. Some hotel kalau nak sahur kena pakai room service jek. Tapi makanan buffet sahur tu pun same la macam yang di serve untuk breakfast.




Hari Jumaat tu pulak, pasal tak settle lagi kat MPH, kitorang break-fast kat mv lagi. Pukul 6 dah berdiri depan Kenny Rogers nak book table. Unfortunately, penuh jugak. Haishh..ramainya la umat2 manusia kat mv nih. This time we just settle kat Nandos jek la. Jadi la dari takde tempat nak buka puasa.





Balik jb around 10 pm. Arrived at 2 am! Serious, sangat penat. Boleh pulak the next morning kena masuk meeting pukul 8.30 pagi. I wasnt pay full attention at the meeting, ok.
Dah la bulan puasa tak boleh minum2..heh..


p/s: dah 9 hari puasa. Alhamdulillah. 1 day missed :(

5 comments:

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

ait..ait..

1day missed?
kenape???

btw..omey..
heaven nyelah klu slalu berbuka kat luar ye..hehe..

Ms. Omey said...

1 day missed tu adalah kerana sebab2 yang tak dpt dielakkan..heheh..

i tak suka sgt buka kat luar sebenarnya pasal tak makan banyak sangat, tapi biasa la, keje jenis on the go nih..ape2 yang sempat je lah..

amiza said...

such a busy life huh?!!next time buat early reservation tau

ederq said...

oh MV is the last place i'll go during busy days.

Ms. Omey said...

amiza: i learnt my lesson :)

ederq: yelah. ramai sgt orang.