Monday, August 24, 2009

Buka Puasa 1


Ok, let see for this 1 whole month of Ramadhan berapa banyak
entry suggestion tempat buka i boleh buat.


1st day puasa: Best Western Premier Seri Pacific Hotel


Ist day of Ramadhan, i naik KL untuk berbuka puasa di sana. Check-in hotel for 1 nite stay and petang tu buka puasa kat situ sekali.



The room was ok. Not so spacious but we managed to cramp all six of us into 2 rooms.


As for the buffet, memang banyak sangat choice of food. You can get variety of lauk pauk, satay, soup, roasted lamb, italiano, noodles, japanese and wide choice of desserts as well. Memang worth, kalau mampu makan banyak lah kan.


The boys and table of food


The cost? RM 75++ per person. Standard price la for buffet Ramadhan kat 5 star hotel but the good news is, the hotel is having promotion for the first 3 days and the last 3 days of Ramadhan, each person is entitle to get 50% discount. Menarik kan? the promotion is valid for the buffet only ya.



3rd day Puasa: TGI Friday


I'm back at JB. Plan pegi buka puasa dengan girlfriends kat TGI Friday.



Menu TGIF, cam biase lahh



Orang kate time puasa boleh kuruskan badan?? Naaaa...nape baru 4 hari puasa dah rasa cam gain weight ni??



p/s: cam bersalah pulak bulan pose upload gambar makanannn jek


6 comments:

:: vErde+hAzizi :: said...

wahhhh 75! mahal kan buffet2 skang nie...tp nak jugak merasa...

Ms. Omey said...

verde, true,memang mahal pun kalu buffet2 ni..sekali-sekala jek..ari2 biasa gi bazar je takpe pun ada wide choice..

P.E.R.F.U.M.E RACK said...

Omey,

Wah wah... buka tempat2 best kompem lah tak dpt nk mensolidkan badan sebelom raye.... heheheheh

IntanLal said...

Salam kak. hahahaha..alhamdulillah kita masih lagi dapat menikmati segala makanan yang ada.

intan pun setuju dengan akak. nape puasa kali nie intan rasa macam badan nie naik sedikit. baru 6 ari pose.... dugaan makanan.

Entry terbaru intan pun pasal makanan.

amiza said...

best nyer tgk food tu..yummie..

Ms. Omey said...

Sirnah: takdenya pikir nak mensolidkan badan..

Intan: Alhamdulillah. badan naik tanda cukup makan :)

Amiza: yup..yummy :)