Monday, July 27, 2009

Kisah Sabtu & Ahad


SABTU



Hari yang sangat-sangat memenatkan. I keje tapi biasa lah, sabtu kan half day. Sebelah malamnya ada majlis bacaan Yassin & Tahlil di rumah I. Dari pagi sampai ke malam tak henti-henti wat keje nih. Majlis ni cuma perempuan je ada. Bajet dalam 100 orang dari serata kampung datang. Sebelah petangnya ape lagi gotong-royong mengemas rumah dan siapkan setting untuk malam. Tapi bukan I ngan fam i jer la..siap import orang-orang kuat untuk angkat meja, bentang carpet semua la..








Beg 'Berkat' for our guest





Sebelum majlis. Setting meja-meja makan dekat area garaj rumah je.



Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Penat memang penat. Sampai i tak sempat snap gambar foods. Majlis selesai dalam jam 10.30. Then terus kitorang kemas-kemas rumah.



My brother yang dah kepenatan menggulung carpet




penat-tapi-masih-mahu-berposing




penat habis



AHAD


Sukar untuk dipercayai i langsung tidak ada masa untuk berehat di hujung minggu. Sebelah pagi hari ahad my dad ajak pegi MITM Fair di Persada Johor.





Ni macam Matta Fair la. Tujuan pegi adalah untuk mencari travel agent yang boleh buat ground package untuk percutian kitorang nanti. Tiket & visa semua dah setle. Nak cari ground package untuk transportation, hotel, makan & aktiviti je. Alhamdulillah, mission accomplished. Then after sent my dad home i terus rush ke Plaza Angsana untuk carik birthday present for my dad sampai petang. Sebelah malamnya pulak hantar my parents to Senai Airport. Pegi Jakarta lagi.


Itu cerita di hujung minggu. Selepas hujung minggu, macammm biasaaaaa laaa...keje, keje, keje..The rest are history..I dijangka akan terus menerus busy dengan beberapa projek sehingga la Raya nanti..cehh. Got few plans yang masihhh tak gerak-gerak sampai sekarang. Ada 1 bulan je lagi sebelum puasa *sigh*


2 comments:

IntanLal said...

Alhamdulillah semua berjalan lancar. intan dah bertahun x p majlis tahlil..since 2006...

Ms. Omey said...

tu lah, intan kan merantau tempat orang :)