Friday, July 10, 2009

Job Interview

Nop, i tidak menghadiri apa2 job interview, mahupun sedang dlm proses untk mencari kerja lain. Cuma sekarang ini di office ada vacancy untuk marketing. So mcm biasa, orang keluar masuk mintak kerja. Kebetulan this morning, my dad mintak i turut serta masa interview. Cuma sebagai observer camtu la. So that i boleh belajar sesuatu. Entah macamana masa proses temuduga sedang berjalan, something came acrossed my mind. All of sudden, i just realized yg i TAK PERNAH menghadiri apa2 temuduga ok! Not even once in my entire life.

Ok, think back, masa study di Sabah dulu i dengan girlfriends pernah mintak kerja dekat McD. Huh! konon2 nak buat kerja part time. And this happened tanpa pengetahuan my parents. Kalaulah my parents tau senyap2 i plan nak buat keje part-time. But seriously, i memang insist nak cari kerja masa tu. Unfortunately, we didnt get the job (mintak keje kat Mc'D pun fail! Apedaa..)

Right after i habis study, u have to know this, i never had the chance untuk bermalas-malasan di rumah ataupun beronggeng2 selama beberapa ketika. I never had the experience of job-hunting. I terus join the company. But actually, i'm not really 'new' to the company. Previously masa cuti2 sem pun i akan tolong2 apa yg boleh. Of course, i didnt handle anything at my own. Ala-ala mcm pekerja praktikal je.

So, bila i dah habis belajar and join the company, serba banyak sedikit i dah tau. My first job dalam bidang marketing. To be honest, i'm S*** at it. Seriously. But what did u expect then? It was my first time job, i mean, real job ok? But i know, one fact for sure, being the 'anak bos' everybody expect the best from you, even way better from anybody else. So i pun belajar untuk bangkit (wahh, dah boleh tulis buku motivasi ni) I never give up to learn. I never give up to bring the best out of myself. I know, i've not done enough, but i do hope, small little things that i've done can be significant to the company.

Now, 3 years have passed. How time flies kan. 3 tahun lagi, i pun xdapat nak jangka apa yang akan berlaku. (ok la i hope i da kawin masa tu, haha) I'm hoping for a brighter future.
Happiness. Loved. Blessed.

*I'm only human. I make mistakes*

5 comments:

Nanak said...

walawei..if im not mistaken,2005/2006..interview kemain lama tapi serius tak dapat..haha..mebe dia tak konfiden kita boleh buat kerja ms tu kan Bebeh..tambah2 lagi semua GEMUK..nanti kerja kita makan saja..hahaa

C!kpuanmuda said...

hi... 1st time here..

just nak bagitau, comel sungguh tuan punye blog nih ;)

Ms. Omey said...

Nanak: ok lah mungkin dia dpt rasa intention kita mintak keje cuma nk curi2 mkn fries n burgers je.haha.

cik puan muda: thanks for the compliment..lalala.. :)

Afzan said...

wahh, keje kat company bapak sendri ke.. ehehe tak aci.. tak aci..

Ms. Omey said...

Afzan: ehehe..lagi susah taww sebenarnya keje ngan fam sendri dr keje ngan orang..