Wednesday, July 29, 2009

Dedikasi untuk insan yang sangat istimewa dalam hidup...



....siapa lagi kalau bukan my one and only DAD!


Hari ini hari jadi beliau. Owh, beliau masih muda sebenarnya *mood membodek*. Ayah saya bukan sekadar ayah biasa. Beliau luar biasa tapi takde la macam bionik tuh. Ayah adalah seorang ayah (statement apakah??) . Ironically, ayah saya juga adalah bos saya di tempat kerja. Ok, please dont start it. Percayalah, saya sudah terlalu biasa mendengar snappy comments macam "ala senang la keje ngan ayah sendiri" atau "keje dengan fam sendiri mesti seronok tak pressure sangat" mahupun "mesti dapat gaji besarkan ayah bagi". Terima kasih. I rest my case.


Ok, ini list ucapan terima kasih yang saya nak buat untuk ayah saya:


1. Terima kasih pasal masa along belajar dekat Sabah dulu abi sentiasa memberi sokongan padu. Waktu tengah down pasal study siap kena extend lagi tuh, abi begitu memahami. PTPTN dah la cuma dapat half, last-last pinjam 5k je. Selebihnya, along tak pernah lupa abi dan umi yang membayarkan segala yuran dan sara hidup. Paling berharga, my SAA 6192E. Kancil yang dibelikan masa study sebagai kemudahan keluar jalan2 pergi ke kuliah. Bila da keje kena upgrade sikit. Tapi i still love my little kancil. Banyak memories.


2. Terima kasih pasal sudi terima along keje yelah kalau tak kan da susah nak carik keje kan tapi along tau sebenarnya abi umi nak along duk kat jb je. haha. Pastu pulak bagi keje yang memang paling along tak yakin bole buat pastu pulak kena pressure lagi pastu siap ada segala target bagai pastu pulak kejenya menimbun pastu pulak kena suruh macam2 lagi pastu pulak kalau ada yang xkena gerenti kena sound oh my, better stop, memang x bole habis ni. Tapi xpelah, terima kasih jugak.


3. Terima kasih pasal bagi duit (read: loan) untuk along buat bisnes part time kecil-kecilan tu. 0% interest pulak tu. Really appreciate it.


Sebenarnya ada banyak lagi tapi nak stop jugak. Untuk ayah tersayang, cuma satu sahaja yang mahu diucapkan. Terima kasih atas segalanya. I love u so much. Lebih2 lagi kalau naik gaji tahun ni. takdelah. JK. Lastly, kalau birthday mesti ada hadiah kan (ok, hint: birthday i bulan 9, lol) .




Hope you like it :)




Father & lovely daughter




Father & wonderful daughter





Your Proud Daughter,


ummul khair saharuddin




6 comments:

Nanak said...

oh, kereta kancil yg bagi banyak kenangan..:P
eh, abi dah bagi ko keje, kira ok..dah..dah..jgn membebel lagi..
hint? bday i hjg bln 8 boleh?

miss R.e.p.u.n.z.a.L said...

hapi besday to abi ~

omey..baru linda tau nama sebnr omey..
unik nye..
aaa ~ pnggil ummul boleh? hehe

Ms. Omey said...

Nanak: kereta kancil tu penah eksiden sekali je tau..hahah..ok bgtau cepat nak ape birthday nanti :)

Linday: tengkiu (nape i pulak yg jawab?) name i memang unik..panggil ape2 pun xkisah..tapi jarangg la orang panggil ummul.. :)

Nanak said...

hadiah apa nak minta ni ek?hehehee..
my other half called u Ummul kan sayang..:)

miss b said...

i read ur comment kat ederq nye post. confirm we went 2same uni since u pn kenal nanak. tp nk reconfirm, nih omey yg member ngn nurul ke? (ok, serius main serkap jarang neh.. daymned!)

Ms. Omey said...

i kenal la u..mase kat kg e..yupp i member ngan nurul n ain..i biasa nampak u..tp kita xpenah bertegur i rasa..